Itt az áremelés: jócskán megdrágult ez az élelmiszer egy hónap alatt
A megdrágult növényi olajok enyhén megemelték a FAO élelmiszerár-indexét novemberben.
A megdrágult növényi olajok enyhén megemelték a FAO élelmiszerár-indexét novemberben.
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete szerint másfél éves csúcsra emelkedtek a globális élelmiszerárak októberben.
Másfélszeresére bővült az első negyedévben a kivitel, és ötödével nőtt a húsexport is.
A magyar húsipar szereplői szerint még az év végén sem várható visszaesés a fogyasztásban.
A 2023-as év szeptemberében lényegében nem történt változás a globális élelmiszerárakban.
Magyarországon fejenként 68,6 kilogrammnyi húst fogyasztunk, világszerte és idehaza is tör előre a baromfi.
A legfrissebb előrejelzések szerint további húsdrágulások várhatók Magyarországon.
Elárasztotta a piacot az olcsó ukrán baromfihús, emiatt azonban kilőttek az árak a hazai boltokban.
A szakértők szerint egyre komolyabb problémát jelent az ágazatban az ellenőrizetlen import.
Tovább csökkentek a globális élelmiszerárak februárban, egyre távolabb kerülve a tavaly márciusi csúcstól.
Hamarosan csökkenhet a baromfihús ára Magyarországon, ez pedig a gabonaárakra is hatással lehet.
Durván kilőttek a mezőgazdasági termelői árak Magyarországon 2022 első félévében.
Megugrottak a magyar sertésárak.
1976 óta nem volt ilyen drágulás ezen a téren.
Csökkenést jelez a FAO élelmiszerár-indexe több termék esetében is.
Új időszámítás kezdődhet.
Durván megdrágulhatnak a baromfitermékek, ha vége az árstopnak.
Komoly drágulásokat hozhat el május a magyar vásárlóknak.
Erre készülhetnek a kiskérődző ágazat szereplői.
Megállt az élelmiszerár-emelkedés decemberben, de így sem örülhetünk igazán.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.