A talajon is múlik, milyen lesz a jó bor
Szakmai kampány fókuszában a talaj, mint a terroir egy eleme és annak összetett hatása.
Szakmai kampány fókuszában a talaj, mint a terroir egy eleme és annak összetett hatása.
A hosszútávú stratégiai együttműködést egyik fő célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése az egyetemeken.
Sokáig fogják még emlegetni a 2024-es évet a hazai borászok, de nem épp jókedvükben.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szerint jelentős költségnövekedést okozott a magyar borászoknak az EPR és a DRS rendszerek bevezetése.
Jelentős csökkenést tapasztalnak a borfogyasztók száma és fogyasztási intenzitása terén.
Idén is folytatódik a kiemelt szüreti ellenőrzés a szőlőtermelők védelme érdekében.
Nemcsak Európában, de Magyarországon is beragadtak a pincékbe a vörösborok tavaly óta.
Július 1-jével megváltozott a hegyközségekről szóló törvény több rendelkezése is.
Lezárult az Agrárminisztérium által megrendelt, az ePincekönyv kialakítására indított projekt.
Az egyablakos ügyintézés a HNT által felügyelt informatikai rendszeren keresztül, a hegybírók közreműködésével valósul meg.
2023. május 30-án tisztújító küldöttgyűlést tartott Budapesten a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.
A kiskereskedelmi láncok árcsökkentésre próbálják rávenni a magyar borászokat, akik viszont épp árakat szeretnének emelni.
Új program indulhat jövőre a magyar borok hazai és külföldi népszerűsítése érdekében.
A hatékonyságon és a megújuláson múlik a magyar bor jövője.
A klímaváltozás nem kíméli a borászati ágazatot sem.
Messze még az áttörés.
Elengedhetetlen a bor nagykereskedelmi és piaci árának emelése.
Árat emelnének a borászok, hogy ne dőljön be az ágazat.
Idén is megkezdődött az átfogó szüreti mustfok ellenőrzés.
Idén is megrendezik a BorÉRT borturisztikai rendezvényt Budapesten.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.