Elárvereznek rengeteg állatok Magyarországon: bárki licitálhat rájuk
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében lévő állományból értékesít egyedeket 2024. év november hónapban.
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében lévő állományból értékesít egyedeket 2024. év november hónapban.
Behajtási ünnep és darufesztivál a Hortobágyon – várják az érdeklődőket.
Gyakran vádolják jogtalanul a földikutyát a kertek kirablásával, pedig nem ő a tettes.
A Przewalski-ló megmentése nemzetközi sikertörténet, amiben a magyaroknak is nagyon nagy szerepe volt.
A Nemzeti Parkban készülő felvágottak nemcsak különlegesek, hanem egészségesek is.
1973-ban a Hortobágyon alakult meg Magyarország első nemzeti parkja, amely nemcsak az első, de a legnagyobb és legismertebb nemzeti park is hazánkban.
Október elejétől november közepéig mintegy 250 ezer daru fordul meg a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság területén.
Ebben az évben 955 magyar szürke szarvasmarha, 269 házi bivaly, 983 hortobágyi racka juh és 459 magyar merinó juh foglalta el téli szálláshelyét a hodályokban.
Újabb sikeres kisvízi élőhelyek védelméről szóló projekt zárult le.
A tűz a nemzeti park fokozottan védett részén pusztított.
A Natura 2000 területeket népszerűsíti a Hortobágyi Nemzeti Park fejlesztése.
Szépen halad az őstulok rekonstruálása.
A klímaváltozás miatt a madarak viselkedése is megváltozik.
Nem semmi!
Május 31-ig hatszáz műfészket is kihelyeznek.
A szakemberek nagy várakozásokkal tekintenek az idei borjak születése elé.
Korlátozzák a fényszennyezést a Hortobágyi Nemzeti Parkban.
Ez volt a vaskos csabak negyedik észlelése az elmúlt 30 év alatt.
Drónok és egy MI segíthetnek a hortobágyi Przsevalszkij-ménes tanulmányozásában.
Többek között új autókat is beszereztek.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.