Rengeteg élelmiszerről mondanak le a magyarok: mégis, mi folyik itt?
A szakértők szerint stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság jövőre vonatkozó kilátásai.
A szakértők szerint stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság jövőre vonatkozó kilátásai.
Csökkenést jelez a FAO élelmiszerár-indexe több termék esetében is.
Optimisták az agrárvállalkozások.
Jelentős eltérést mutatnak a különböző agrárágazatok kilátásai.
A nyersanyagok drágulása még nem épült be teljesen az értékesítési árakba.
Most már a talaj egészségét is számba vehetik azok művelése során.
A FAO szerint mérséklődni fog a gabonafelhasználás, így lehet majd tartalékolni.
Tavaly decemberben 4%-kal, 2019-ben átlagosan 3,4%-kal nőttek az árak.
A rókák segíthetnek.
A gabona, a tej, a hús, az étolaj és a cukor ára is zuhant.
Ma lehet az idei nyár legmelegebb napja, amikor az abszolút melegrekord is megdőlhet.
Az ország középső területein egyre súlyosabb az aszályhelyzet, óriási szükség lenne a csapadékra.
Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható és a déli óráktól főleg a középső országrészben, valamint az Északi-középhegységben számítani kell záporok, zivatarok kialakulására
Továbbra is inkább szkeptikus a kötelező visszaváltási rendszerrel szemben a magyar borágazat.
Befejeződött a kalászosok aratása Békés vármegyében, a tavalyinál jobb termésátlagok születtek