Rengeteg eddig ismeretlen élőlényt találtak: itt bukkantak rájuk
A Costa Rica-i mélytengeri metánszivárgások környékén több mint 50 új állatfajt fedeztek fel a kutatók.
A Costa Rica-i mélytengeri metánszivárgások környékén több mint 50 új állatfajt fedeztek fel a kutatók.
A kifejlesztett katalizátorok környezetbarát kémiai eljárásokat és fenntartható mezőgazdaságot támogathatnak.
Szociális tényezőktől függ, hogy az apa átveszi-e az anya szerepét a szülői gondoskodásban.
Teljesen tönkre teszik a Balaton élővilágát az embertől származó mikroszennyezők.
Teljesen környezetbarát növényvédő szerrel rukkoltak elő a holland kutatók a tripszek ellen.
Az eddigi legpontosabb madárcsaládfa szerint a madarak agymérete megnőtt az evolúció során.
Az SZTE tudósai megalapítják Magyarország első Geo Terroir Kutatócsoportját, ami óriási lökést adhat a hazai agráriumnak, élelmiszeriparnak és a turizmusnak.
A kutatók már vizsgálják, hogyan lehetne robotokat is felhasználni a folyamat során.
Egy korábban nem ismert, új algafajt fedeztek fel a Víztudományi Kar kutatói a Holt-Tiszában.
Egy friss kutatás alapján az ultrahangok is befolyásolják a növények növekedését és fejlődését.
Nem a távoli jövőben, hanem már néhány év múlva a Holdon szeretnének növényt termeszteni ausztrál kutatók.
Különleges méz segíthet az egyik legagresszívabb, legveszélyesebb tüdőfertőzés kezelésében.
A kutatók szerint a hangyáknak a jövőben nagy szerep juthat a növényvédelem területén
Hatalmas áttörést ért el egy nemzetközi kutatócsoport.
Lehet, hogy nem fogjuk tudni ketchupba mártani a sült krumplit?
Kutatócsoport alakult a Széchenyi Egyetemen a fenntartható halgazdálkodásért.
Különös kísérletbe kezdtek a kutatók.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.