Kész, vége? Teljesen eltűnhet a ketchup a boltokból?

Kész, vége? Teljesen eltűnhet a ketchup a boltokból?

agrarszektor.hu
Úgy tűnik, hogy újabb népszerű és kedvelt élelmiszer válhat a klímaváltozás martalékává, ugyanis egy új tanulmány szerint a paradicsomtermés is a felére csökkenthet. A dániai Aarhus Egyetem kutatócsoportja öt jövőbeli klímaváltozási forgatókönyvet vázolt fel, a vizsgálat szerint 2050-re körülbelül hat százalékos visszaesés várható a paradicsomtermesztésben.

2050 és 2100 között pedig éles különbségek vannak az alkalmazott klímamodelltől függően, de a legrosszabb forgatókönyv szerint a paradicsomtermés az eddigi felére csökkenhet. A ketchupot ipari paradicsomból készítik, amelyet túlnyomórészt Kaliforniában, Olaszországban és Kínában termesztenek. Ezek mind olyan területek, amelyeket különösen veszélyeztet a klímaváltozás - írja az Infostart. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?