Imádják külföldön ezt a magyar élelmiszert: itthon alig fogy, pedig van bőven
A magyarországi gombatermesztés az agrárgazdaság egyik különleges ágazata, amely jelentős mértékben hozzájárul a hazai mezőgazdasági termeléshez.
A magyarországi gombatermesztés az agrárgazdaság egyik különleges ágazata, amely jelentős mértékben hozzájárul a hazai mezőgazdasági termeléshez.
Ha kivágunk egy fát, azon jó eséllyel termeszthető laskagomba, ami nem is túl bonyolult folyamat.
A szakértők szerint egyre nagyobb kereslet mutatkozik a hazai termesztésű friss gombára.
A NAK és a FruitVeB közös piaci körképe szerint a hazai gombatermés évente 22-23 ezer tonnára tehető, a belső fogyasztás mellett pedig számos exportpi...
Jelentős mértékben nőtt a hazai és az európai gombafogyasztás az elmúlt években.
Az elképesztően megemelkedett élelmiszerárak miatt is fontos, hogy amit tudunk igyekezzünk otthon megtermelni.
Bár igény van rá, felhasználóbarát kínálat nincs az otthoni gombatermesztésre: erre a problémára találtak most megoldást.
Itt a gombaszezon, a gyűjtött gomba fogyasztásának azonban van némi kockázata, így nem árt résen lenni!
Úgy tűnik, hogy a laskagomba is segíthet az afrikai élelmezési problémák megoldásában.
Olcsóbb és jövedelmezőbb megoldás lehet otthon gombát termeszteni, ha nem akarunk vagyonokat fizetni érte.
Óriási lehetőségek vannak a gombatermesztésben Magyarországon.
Nagyon ráálltak a gombabizniszre.
Jól szerepeltek a tálcás gombák a Nébih terméktesztjén.
Országos kutatás indult a gombafogyasztási szokások felmérésére.
Mutatjuk, mikre kell odafigyelni az otthoni gombatermesztés során.
Újra sláger lett a gomba
Erdei Viktória már meghódította Badallót.
Hazánkban a legjelentősebb termesztett gombafaj a csiperke és a laska. A gomba nagyon egészséges, ennek ellenére az egy főre eső gombafogyasztás Magya...
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.