Valódi csodaszer, de sokan nem is tudnak róla: mire használható a fenyő?
A fenyő nem csak karácsonyi jelkép, hiszen gyógynövény, emellett étel-, ital alapanyag is lehet.
A fenyő nem csak karácsonyi jelkép, hiszen gyógynövény, emellett étel-, ital alapanyag is lehet.
A legtöbb fenyőfajta elérhető földlabdás változatban, de a legkedveltebbek az ezüstfenyő, a lucfenyő és a nordmann fenyő.
A hamarosan beinduló karácsonyfa szezonban a legszebb és legfrissebb fenyőfák idén is a termelői vásárokon lesznek kaphatók.
A várakozásokkal ellentétben idén nem fog emelkedni az online rendelt karácsonyfák ára.
Októberben is sok olyan fa van, amit érdemes lehet elültetni, de néhány dologra oda kell figyelni.
Megkezdődött a „karácsonyfák” kitermelése a hazai fenyőültetvényeken – tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Díszkert...
Készülnek a szezonra, már vágják a karácsonyfákat az ország legnagyobb karácsonyfa-termesztő falujában.
Jellegzetes illata miatt a lucfenyőt tartjuk a klasszikus értelemben vett karácsonyfának.
A mostani esőzések ellenére is jöhetnek még forró és aszályos időszakok idén nyáron.
Hiába drága, idén is a kétméteres Nordmann-fenyőt keresik a magyarok a karácsonyfaárusoknál.
Vágott, földlabdás, mű? Nehéz eligazodni a fenyők világában a karácsony közeledtével, és az sem mindegy, mennyi az annyi.
Idén is lesz elég karácsonyfa a lakosság számára, a termelők szerint érdemes a hazai fenyőt választani.
Eljött a vég a magyar fenyőerdőknek?
Ezeket a szempontokat kell megfontolni.
Nincs karácsony fenyőfa nélkül.
Kezd leszorulni a trónról a jó öreg klasszikus?
Egyre keresettebb az import fenyő a magyarok körében.
Idén várhatóan 10-20 százalékkal emelkedik a karácsonyfák ára.
Mutatjuk, hogyan élheti túl a fenyőnk az ünnepeket.
Idén 15 milliárd forintra nőhet a fenyőforgalom.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.