Veszélyes ásványvizekkel lehetnek tele a boltok? Most kiderült az igazság
Egy európai szervezet 19 ásványvizet vizsgált meg, amelyek több mint felében kimutatták a veszélyes anyagot.
Egy európai szervezet 19 ásványvizet vizsgált meg, amelyek több mint felében kimutatták a veszélyes anyagot.
A hatóanyag-kivonások árnyékában egyre jobban előtérbe kerülnek a különböző biológiai megoldások.
25 millió hektárt fenyegetnek a sáskák Közép-Ázsiában, nem egyszerű küzdeni ellenük.
Számos hír felröppent már arról, hogy mely zöldségekben és gyümölcsökben, milyen növényvédőszer maradványt mutattak ki.
Egy szervezet által végzett friss felmérés szerint számos gyümölcsben, zöldségben és fűszerben vannak veszélyes anyagok.
A jövő növénytermesztéséhez elengedhetetlen lesz az integrált növényvédelem alkalmazása.
Szigorúan ellenőrzi a Nébih az országon áthaladó ukrán gabonát, valamint annak minőségét is.
Kutyák mellett sem szabad lemondanunk a szép zöld gyepről, csak néhány dologra kell odafigyelnünk.
Bár az értékesített mennyiségek csökkentek, 2022-ben több pénzt adtak ki növényvédő szerekre a magyar gazdák, mint egy évvel korábban.
Nagyon sok növényvédő szert érintenek a hatóanyag-kivonások.
Összeegyeztethető-e a műtrágyahasználat és a szerves növénytáplálás?
Egy kis oddafigyeléssel sokáig egészséges maradhat a fűszernövényed.
Hatalmas felfedezést tettek a kutatók a parazita darazsakkal kapcsolatban.
Nemcsak a kertekben jelentenek gondot a gyomok.
Egyedi módszerrel turbóznák fel a növényeket.
Határérték alatti mennyiségben találhatóak benne növényvédő szer maradványok.
Egy alternatíva a mezőgazdaságnak.
Évtizedek óta csökken a madarak száma az unióban.
Magyarországon nincs nagy baj.
A növényvédőszer-maradékokat vizsgálták 12 termékcsoporton.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.