A sikeres váltás versenyképes gépekkel lehetséges
Égető szükség van termelési hatékonyság és a versenyképesség növelésére, valamint a talaj állapotának javítására.
Égető szükség van termelési hatékonyság és a versenyképesség növelésére, valamint a talaj állapotának javítására.
Agrárdigitalizáció 2025 néven indít intenzív szakmai felnőttképzést a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.
Van olyan gépforgalmazó, aki már attól tart, a tavalyi szintet se fogja elérni az értékesítés 2025-ben.
2018-ban és 2019-ben a közös agrárpolitika és a támogatások jövője mellett a mezőgazdaság technológiai fejlesztése foglalkoztatta az ágazat szereplőit.
Európa-szerte komoly kihívást jelent a gazdatársadalom elöregedése, sürgősen lépni kell.
Fontos cél a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban a digitális átállás ösztönzése.
Egy brit és egy ausztrál cég közös fejlesztése hozhat áttörést a drónos navigációban.
Hiába az egyre nagyobb érdeklődés, még mindig van némi bizalmatlanság a mezőgazdasági drónok iránt a magyar termelők részéről.
A mondás szerint egyetlen termelő sem elég gazdag ahhoz, hogy olcsón vásároljon gépeket
Az Európai Unióhoz képest komoly lemaradásban van a mezőgazdasági fejlesztések szintje hazánkban.
Precíz és teljesen automata palánta átültető robottal rukkolt elő egy holland vállalkozás.
Fontos, hogy az agráriumban minél többen kihasználják a digitális technológia nyújtotta lehetőségeket.
A digitalizáció a következő időszakban alapjaiban fogja megváltoztatni a magyar mezőgazdaságot.
A Széchenyi István Egyetem közreműködésével magyar műhold vizsgálja az aszályos területeket.
Traktorra és robotra is szerelhető új precíziós gyomirtási technológiát hozott létre egy új-zélandi cég.
A londoni pénzintézet 1991 óta támogatja a közép- és kelet-európai gazdaságok átalakulását.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.
A Nébih figyelmezteti a biomassza-kereskedőket, biomassza-feldolgozókat és az üzemanyag-forgalmazókat.