Figyelem! December 18-ig fogadja a mintákat a Nébih borászati laboratóriuma
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Budaörsi úti telephelyén december 8. és január 2. között rekonstrukciós munkálatok zajlanak majd.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Budaörsi úti telephelyén december 8. és január 2. között rekonstrukciós munkálatok zajlanak majd.
A száraz, aszályos nyár rányomta a bélyegét a 2021-es bortermésre.
Az időjárás ismételten keresztül húzta a számításokat.
Ebből a gyümölcsből biztos, hogy ott is kevesebb lesz idén.
A hideg időszakok hiánya miatt eltűnhet a borkülönlegesség.
Már lehet szedni az Irsai Olivért.
Stabil terméssel és savtartalommal
A szüret időpontjának megválasztásával befolyásolható a készítendő bor minősége. A termés érettségének megállapítása ezért nagy odafigyelést és gondos...
Legfõbb követelmény a borok érzékszervi értékelésekor a harmonikus összetétel, amikor a bor alkotórészei összhangban vannak, mind külsõ megjelenésében...
A borok fogyasztási értékét a szín-, illat íz-zamat anyagainak összetétele és harmóniája adja. A boralkotórészek között kiemelkedõ szerepet játszik a...
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.