Új módszer gyorsíthatja a gombafertőzések azonosítását
Új módszerrel gyorsítható fel a gombafertőzések okozta terményhibák azonosítása – közölte honlapján a Szent István Egyetem (SZIE).
Új módszerrel gyorsítható fel a gombafertőzések okozta terményhibák azonosítása – közölte honlapján a Szent István Egyetem (SZIE).
Tisztán elektromos üzemű gépjárműveket és a töltésükre szolgáló töltőállomásokat szerzett be a Szent István Egyetem (SZIE) a Közbeszerzési és Ellátási...
Bemutatkozott az alapítványi fenntartásban február 1-jétől Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) néven tovább működő gödöllői központú Szent I...
Gyógynövényismerő és felhasználó képzést indít a Szent István Egyetem (SZIE) Gyógy- és Aromanövények Tanszéke, ahol a jelentkezőket megismertetik anna...
Megnövekedett a környezetben valósan jelen lévő, eddig becsült mikroműanyagok koncentrációja állapították meg a Szent István Egyetem (SZIE) és a WESSL...
Omega-3 zsírsavat is tartalmazó, tojást tojó tyúkokat nevelnek a Szent István Egyetemen (SZIE), mindez elsősorban a várandós kismamák és születendő gy...
Okos tojás, vegetáriánus zöldség „szalámi”, speciális takarmány – csak néhány a Szent István Egyetem (SZIE) legújabb szabadalmai közül, amiket a Blue...
A Digitális Jólét Program (DJP) keretében az Agrárminisztérium (AM), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint az érintett élelmiszer...
A gödöllői komposztáló telepen tett szakmai látogatást Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturá...
Vízágyas matracokon pihenhetnek a Szent István Egyetem (SZIE) tehenei az optimális tejtermelés érdekében – közölte az információt az Agro Naplóval a f...
A Szent István Egyetem (SZIE) kutatói hiánypótló vizsgálatokba kezdte annak érdekében, hogy kiszűrhetők legyenek a hamisított paradicsomsűrítmények eg...
Szalmaborhoz töppesztenek szőlőt, mivel ezzel az eljárással kivédhetők a klímaváltozás kedvezőtlen hatásai a szőlőtermesztésben vélekedik egy magyar a...
A világon elsőként magyar kutatók részvételével térképezték fel keresőkutyákkal a sakálok jelenlétét – közölte lapunkkal a Szent István Egyetem (SZIE)...
A pókok az almaültetvények lombkoronájában a leggyakoribb és legnagyobb fajszámban előforduló nagytestű ízeltlábú ragadozók közé tartoznak; tömegesen...
Az emberi táplálkozásban a tojás kiegyensúlyozott, szinte nélkülözhetetlen forrása a létfontosságú tápanyagok legnagyobb részének, ennek alapján figye...
Hat, jó piaci potenciállal rendelkező halfaj termeléstechnológiájáét dolgozták ki a Szent István Egyetem (SZIE) kutatóinak szakmai munkája nyomán és v...
A haszonnövények és állatok védelme érdekében jelenleg globálisan mintegy 3 millió tonna peszticidet használnak fel évente a világon. Magyarországon 2...
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) természetes szövetségese az egyetemnek – mondta a Szent István Egyetem (SZIE) megbízott rektora szeptember elejé...
A Szent István Egyetemen (SZIE) újabb intézkedéssorozat végrehajtását kezdték meg a koronavírus-járvány terjedésének minimalizálása érdekében – köztöl...
A Szent István Egyetemen (SZIE) négy új kutatás indulhat el idén az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) kutatási pályázaton elnyert mint...
Az állati takarmányokban felhasználható adalékanyagokról szóló jogszabályokat módosított az Európai Bizottság.
Megjelent az Agro Napló napraforgóval foglalkozó különkiadványa.
Teljesen automatizált paradicsom-betakarító robotot mutatott be két holland vállalkozás.
2024-ben az AGROmashEXPO keretein belül a Magyar Talajvédelmi Szövetség szakmai kerekasztal-beszélgetést szervezett.
Több módosítás is történt Mezőgazdasági kisüzemek beruházási támogatása című felhívás tervezetében.