Jöhet az újabb feketeleves: jobb, ha minden gazda felkészül, ez várhat rájuk
A növényvédőszerek használatának egyre szigorúbbak a szabályai, a hatóanyag-kivonások a gazdálkodóknak kihívásokat jelentenek.
A növényvédőszerek használatának egyre szigorúbbak a szabályai, a hatóanyag-kivonások a gazdálkodóknak kihívásokat jelentenek.
Új EU-rendelet szigorítja a Listeria monocytogenes-re vonatkozó élelmiszer-biztonsági szabályokat a fogyasztók védelmében.
Az Európai Bizottság szigorítja az élelmiszerbiztonsági előírásokat a Listeria monocytogenes baktérium elleni védekezés érdekében.
Megtiltja a kormány az EU-n kívüli vendégmunkások behozatalát a munkaerő-közvetítőknek
A fogyasztók elsöprő többsége egész Európában azt akarja, hogy szigorúbb szabályok védjék az élelmiszertermelés céljából tartott állatokat.
Magyar kezdeményezésre a jövőben a mézesüvegeken kötelező lesz feltüntetni a méz származási helyét az unióban.
Bírságot kaphat az a kereskedő, aki rosszul méri fel, mennyit vesznek majd a vásárlók a hatósági áras termékekből.
Már csak így lehet elvinni a kifogott halakat a magyarországi természetes vizekből.
Az "örök vegyszerek" szintje a csapadékban meghaladja a biztonságos szintet.
Nagy a baj az olaszoknál.
Egyre kevesebb növényvédő szer áll a kiskultúrás termesztők rendelkezésére.
Szigorúbb termelési előírások kellenek az EU-n kívüli import tekintetében.
Méreggel pusztítják a védett madarakat.
Lépéseket sürget az Európai Parlament.
A következő években alapjaiban fog megváltozni a növényvédelem.
A szigorításra van szükség a származási országok pontos megjelölésével.
Szigorúbb határértékek jönnek az élelmiszerek rákkeltőanyag-tartalmára.
Nagyobb állattartói felelősségvállalást követel az új kártalanítási rendelet.
Az agrárminiszter a közösségi oldalán jelentette be.
Az olaszok ismét elkezdtek nagyobb mennyiségben élelmiszereket vásárolni.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.