Elképesztő, ami az Alföldön történt: ez lett a homokból a térségben
Egy évszázad alatt sikerült a futóhomok helyén zárt erdőket létrehozni az alföldi térségben.
Egy évszázad alatt sikerült a futóhomok helyén zárt erdőket létrehozni az alföldi térségben.
A tejelő szarvasmarhatartás költségeinek jelentős részét a takarmányozás adja, ezért nagyon nem mindegy milyen minőségű és árú tömegtakarmányokat tárolunk be és etetünk
További fejlesztések teszik még praktikusabbá az eGN rendszer használatát Magyarroszágon.
Ismét javítások történtek az eGN-rendszerben, ezekre érdemes lesz odafigyelni az érintetteknek.
Ha növénytermesztés, akkor a termésbiztonság a legfontosabb kérdések és feladatok között szerepel.
Nem tilos, de a hazai erdőkben komoly szabályokhoz kötött még a gallyak és aprófák összegyűjtése.
Újabb javítások és fejlesztések történtek az eGN rendszerben, mutatjuk a részleteket.
A savanyúfüvek a változatos élőhelyekhez szerteágazó morfológiai sokféleséggel alkalmazkodtak.
Senki ne lepődjön meg azon, ha egy fűszerpaprika csomagolásán azt látja a boltokban, hogy a magyar termés keverve van a kínaival, illetve a spanyollal.
A feldolgozásra kerülő csipkebogyó jelentős része napjainkban még mindig gyűjtésből származik, de a gyűjtött mennyiség évről évre csökken.
A termőhelyre adaptált, kiváló alkalmazkodóképességű hibridek nélkül elképzelhetetlen a kihívások elleni harc. Partnercégeink ajánlásain túl megkaptuk...
Csak ennyit kell tenni hozzá!
Sokan vágnak bele a bizniszbe, folyamatosan nő a termőterület az országban.
Több mint 2400 hektárnyi új gyümölcsöst vett nyilvántartásba a Nébih.
Formálódik a szakma kiegyensúlyozott válasza a klimatikus kihívásokra.
Ezek a trükkök tényleg működnek.
Ennek sokan nem fognak örülni.
Idén is elindultak a GOSZ-VSZT-NAK fajtakísérletei.
Frissült az Országos Gyümölcs Termőhelyi Kataszter adatbázisa.
Termőhely-azonosítási rendszert fejlesztenek.
Marad a hideg idő, és felhők is jönnek, de csak elvétve lesz gyenge csapadék.
A nyugdíjasok számára visszatérítik az élelmiszeráfa egy részét – mondta a miniszterelnök évértékelő beszédében.
Módosult az „Egyedi tudásátadási szolgáltatások támogatása” című pályázati felhívás.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Napjainkban egyre ritkábban találkozni igazi fateknőkkel, amelyekben annak idején például disznóvágáskor a kolbászt keverték, a húst sózták.