A közvetlen értékesítést is támogatja a Vidékfejlesztési Program

Agro Napló
Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - A Vidékfejlesztési Programon belül (VP) külön tematikus alprogramban kaptak helyett összesen 26 milliárd forintos keretösszeggel a közvetlen értékesítési módok, például a termelői piacok elterjesztésének támogatása - mondta Kiss Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára egy Leader-pályázatból megvalósult falusi szálláshely átadásán pénteken Szabolcsban.

Az államtitkár a Miniszterelnökség által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint kifejtette: az új agrár-vidékfejlesztési politika lehetőséget biztosít a vidéki térségek fejlesztésére, és olyan speciális szolgáltatások biztosítására is, amelyek támogatják a falusi és a vidéki turizmust.

    Az államtitkár szerint a minőségi vendéglátást a szívükön viselő, képzett szakembereké a jövő, akik ismerik a vidék, a mezőgazdaság problémáit, képesek a feladatok komplex megoldására. A települési, kistérségi és országos méretekben vett együttműködéssel a hazai turisztikai kínálat versenyképes, Magyarország hírnevét öregbítő exportcikként is értékesíthető - tette hozzá Kis Miklós Zsolt.

    A közlemény szerint a falusi turizmus a családi gazdaságok számára fontos bevételi forrás, mivel egyre több gazdaság értékesíti közvetlenül a megtermelt és feldolgozott saját termékeit. Az egészségtudatos fogyasztók számára is fokozódó igény, hogy egyenesen a termelőktől vásároljanak helyi, egészséges élelmiszert.

    A Vidékfejlesztési Program (VP) hangsúlyt fektet a kis gazdasági szereplők együttműködéseinek ösztönzésére is. Ugyanilyen fontos a helyi közösségi szolgáltatások és infrastruktúrák fenntartható fejlesztése, valamint a közösségi tervezésen alapuló, Leader-típusú fejlesztések megvalósítása is - áll a közleményben.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!