MENÜ

Borszakmai bemutató a Berlini Magyar Szüreten

Agro Napló 2020.12.01.

Az Agrármarketing Centrum (AMC) Magyarország németországi nagykövetségével közösen immár tizedik alkalommal szervezte meg a Berlini Magyar Szüretet: a mesterkurzussal egybekötött borkóstoló program célja, hogy segítse a német piacon már jelenlévő vagy oda újként belépő magyar termelők és borok bemutatkozását, üzleti kapcsolataik további erősítését, exporttevékenységük fejlesztését.

 

Az évtizedes múltra visszatekintő esemény – tudatta az AMC lapunkkal - lehetőséget ad a magyar borászok számára, hogy megismertethessék a magyar bort a szakmai közönséggel és tovább népszerűsíthessék boraikat a német piacon. Németország a magyar borok szempontjából jelentős célpiac, és a magyar borexport folyamatosan növekszik ebbe az államba.

A pandémia miatti korlátozásokhoz alkalmazkodva a rendezvény rendhagyó módon a virtuális térben zajlott le. Kielmayer Kristian nemzetközi borakadémikus, a borkollégium oktatója, valamint a magyar agrártárca borszakmai tanácsadója mutatta be a magyar borászat történetét, jellemzőit szakmai prezentáció keretében.

 

berlini magyar borok_3-k

 

Ezt követően hat hazai pincészet prémium borán keresztül a közönség közelebbről is megismerkedhetett az ország öt különböző borvidékének jellegzetes boraival. A német borpiac szakértői, borújságírói, étteremtulajdonosai, borkereskedői videóhívással kapcsolódhattak be a rendezvénybe, és az AMC által előre kiküldött, személyes mintáikkal kóstolhatták végig a kiváló borsort a bemutató alatt. Az egyes borok kóstolásakor a borászok, illetve a borászatok képviselői is csatlakoztak az online előadáshoz, így közvetlenül irányukba is lehetőség volt kérdéseket feltenni.

A szakmai közönség mind az esemény honlapján, mind az előre kiküldött borszakmai kiadványok segítségével további információkhoz juthatott, ezzel is segítve tájékozódásukat a magyar borpiacon. Az érdeklődők bővebb információt találhatnak az ungarischeweinlese.de weboldalon.

 

berlini magyar borok_4-k

berlini magyar borok_2-k

Fotók: AMC