2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Bővítik a biatorbágyi mezőgazdasági gépgyárat

Agro Napló
A magyar kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a biatorbágyi mezőgazdasági gépgyár bővítését – tájékoztatott az MTI.

Az egyesült államokbeli GSI-csoport Magyarországon működő regionális központja, a GSI Hungary Kft. bővíti biatorbágyi mezőgazdasági gépgyárát, saját forrásból 2,3 milliárd forint értékű gépberuházást és berendezés beszerzést hajt végre, egy ingatlanfejlesztő pedig 3 milliárd forint értékű gyártócsarnokot épít számukra – jelentette be Németh Zoltán, a GSI Hungary Kft. cégvezetője hétfőn.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára hangsúlyozta, a gyártás bővítése az amerikai vállalat Magyarország iránti bizalmát mutatja, és tükrözi a Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok közötti kiváló gazdasági, üzleti együttműködést. Az államtitkár jelezte: a több mint 5 milliárd forint értékű beruházás Pest megyében valósul meg, egy olyan régióban, ahol nem adható közvetlen állami támogatás termelő beruházáshoz, ennek ellenére a GSI vállalta a jelentős munkahelyteremtéssel járó fejlesztést. A szaktárca államtitkára utalt arra, hogy a magyar kormány támogatja a kutatás-fejlesztési és a technológia-intenzív tevékenység bővítését, ennek részeként tudnák segíteni a GSI-csoport elképzeléseit.

Magyar Levente hangsúlyozta: a mezőgazdaság, az agrárgépipar kiemelt ágazat Magyarországon, ezért a kormány minden olyan tevékenységet, amely öregbíti a magyar mezőgazdasági gépgyártás hírnevét, stratégiai jelentőségűnek tekint.

Németh Zoltán cégvezető elmondta, a magyar kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a cégcsoport magyarországi invesztícióját, amely az egyik legnagyobb a cégcsoporton belül. Kiemelte: a gabonatárolókra és az állattenyésztés gépesítésére szakosodott GSI-csoport a világ egyik legnagyobb gyártója, a magyar vállalat 2013 óta tölti be a régióközpont szerepét Európa, Közel-Kelet és a FÁK-országok területén. Arra számítanak, hogy a beruházás révén a következő 10 évben a termelés, a vállalat exportja nagymértékben növekedni fog. A gyártás mellett az itt elkészülő termékek teljes körű mérnöki tervezését is a magyarországi gyárban végzik, a jelenleg több mint 100 foglalkoztatott dolgozó 75 százaléka magasan képzett szakember, és a következő években további jelentős létszámbővülés várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult a hétvégén az idei 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!