Duplázott a Case IH az Év Traktora díjátadón

Agro Napló
A 25 tagú, európai szakújságírókból álló zsűri immár 22. alkalommal ítélte oda az "Év Traktora" címet négy kategóriában. A bolognai EIMA kiállításon rendezett díjátadón egy jövőbeni változást is bejelentettek.
Az Év Traktora 2019-ben: Case IH Maxxum 145 Activedrive 8

A traktorok az innovációs tartalmuk és a műszaki paramétereik mellett a gyakorlati tesztekben mutatott teljesítményük, használhatóságuk, viselkedésük, kezelhetőségük alapján is megméretésre kerültek. A zsűri tagok ezek alapján pontozással értékelték az egyes traktorokat – köztük a motorikus tulajdonságokat, a sebességváltót, a hidraulikus jellemzőket, a fedélzeti elektronikát, a vezetőfülke kialakítását, a kezelést és komfortot, az opcionális választási lehetőségeket, az egyedi innovációkat és a küllemet, a formát, a dizájnt. A zsűritagok pontszámainak összesítése alapján a legtöbb pontot szerzett traktorok lettek a kategória győztesei.

Az „Év Traktora 2019 – Tractor of the Year 2019” szántóföldi kategória nyertese a Case IH Maxxum 145 Activedrive 8 lett. A tavalyi évhez hasonlóan e kategória nyertese besöpörte az „Év Legszebb Traktora 2019 – Best Design Tractor of the Year 2019” díjat is. Emlékezhetünk, akkor a Valtra Versu T254 Smart Touch tudott duplázni.

Az „Év Univerzális Traktora 2019 – Best Utility Tractor of the Year 2019” kategóriában a Fendt 313 Vario diadalmaskodott.

Fendt 313 Vario

Az „Év Speciális Traktora 2019 – Best of Specialized Tractor of the Year 2019” – címre a Same Frutteto Cvt 115 S traktort tartotta érdemesnek a zsűri.

Same Frutteto Cvt 115 S

A bolognai EIMA kiállításon rendezett díjátadón azt is bejelentették, hogy a jövő évtől kezdődően megszűnik az "Év legszebb traktora - Best Design" díj, és helyette elindul az "Év fenntartható traktora" kategória, amelyben a technológiai fejlettség, a digitalizáció, a kényelem és a biztonság mellett az energiahatékonyság, a nem hagyományos üzemanyagok használata, és a márka környezetvédelmi elkötelezettsége is fontos kiválasztási szempont lesz. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

Melyik lesz 2021-ben az Év traktora?

Melyik lesz 2021-ben az Év traktora?

Online eseményen mutatták be november elején az Év traktora 2021 címre pályázó erőgépeket. Négy kategóriában összesen 18 traktor van versenyben, amely...

Európai traktorpiaci körkép 2018.

Európai traktorpiaci körkép 2018.

Az elmúlt évben ismét csökkentek a traktoreladások Európában. A 21. országra kiterjedően elvégzett statisztikai összesítések alapján 2018-ban 142.299...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!