MENÜ

Jelentősen nőtt a magyar áruk aránya a Lidl-ben

2018.11.27.

Három év alatt 45 százalékkal növelte hazai beszállítóinak számát a Lidl - összegezte a diszkontlánc a Beszállítói Akadémia programja eredményeit.

Fotó: elelmiszer.hu

2016-os elindítása óta közel félezer kis- és középvállalat összesen 719 képviselője vett részt a diszkontlánc „Lidl Beszállítói Akadémia" elnevezésű rendezvénysorozatán, jelezte közleményében az áruházlánc. Ez a német hátterű diszkontlánc és a magyar vállalkozások közötti sikeres és tartós együttműködésre mutat rá.

A Lidl Beszállítói Akadémia indulása óta összesen tíz rendezvény valósult meg, ahol egy-egy adott iparág aktualitásait az adott piacot a legjobban ismerő szakértő előadók vázolták fel. Ezeken az eseményeken a hazai termelők és beszállítók a szakmai szervezetek képviselőinek segítségével pontos képet kaphattak az egyes területek helyzetéről, a fejlődési lehetőségekről, valamint közvetlenül egyeztethettek a vállalat munkatársaival, hogy miként válhatnak az áruházlánc beszállítóivá.

Az áruházlánc célja egy olyan fórum megteremtése volt, ahol a résztvevők kötetlenebb formában tájékozódhatnak lehetőségeikről, releváns információkat kaphatnak a saját termékükre jellemző piaci trendekről, jogszabályi háttérről, illetve helyben megvitathatják a felmerült kérdéseket.

Az idei évben egy-egy alkalommal a bio és a prémium élelmiszerek tematikájában tartottak előadásokat. Az elmúlt években a szépségápolási, a zöldség-gyümölcs és csomagolt magvas termékek, a tisztítószerek, valamint a friss húsok köré szerveződtek az előadások.

A rendezvényeken három év alatt közel 500 beszállító, illetve potenciális partner vett részt, melynek eredményeként további termékekkel bővülhetett a Lidl áruházakban a hazai áruk köre.

A Beszállítói Akadémia sorozat a „Lidl a magyar beszállítókért" programjához kapcsolódik, amelynek célja, hogy növelje az áruházlánc termékei körében a magyar áruk arányát, és támogassa a hazai termelők itthoni, illetve nemzetközi jelenlétét. A programnak köszönhetően mára több mint 2500 hazai termék közül válogathatnak a vásárlók, a magyar áruk pedig jelentős, közel 60 százalékos arányban vannak jelen az áruházlánc polcain.