Magyarország a világ legigényesebb gasztrofesztiválján

Agro Napló
Először vesz részt országstanddal Magyarország a nemzetközi Slow Food mozgalom legnagyobb rendezvényén, a rendszerint milliós látogatottságot elérő, torinói Terra Madre Salone del Gusto fesztiválon szeptember 20. és 24. között.

A kiváló magyar termelők, tenyésztők, borászok és a fenntartható gasztronómiában gondolkodó éttermek, majorságok világszínvonalú termékekkel vezethetik be Magyarországot az ökotudatos élet legnagyobb közösségének fesztiváljára - mondta Szekeres Diána, a Slow Living Hungary Egyesület elnöke. Hozzátéve, hogy a magyar gasztrokultúra történetében fontos lépés, hogy a Slow Living Hungary Egyesület és a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében az ország bemutatkozhat a kétévente megrendezett, immár 12. Terra Madre Salone del Gusto fesztiválon.

Ez a harminc éve elindult Slow Food mozgalom legjelentősebb eseménye, melyre az egész világból érkeznek ökotudatos utazók és szakmai érdeklődők, akik a fenntarthatóságot szem előtt tartó gasztroturisztiai célpontokat keresik.

A magyar orszástandon az Egri borvidéket az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok és a Gál Tibor Pincészet képviseli, bemutatva az egri bikavért, az egri csillagot és a menoire szőlőfajtát, míg Szekszárd és a kadarka képviseletében a Heimann Családi Pincészet érkezik Piemont fővárosába.

A Slow Living Hungary Egyesület célja, hogy a mangalica után a magyar szürkemarha is elnyerhesse a Slow Food Presidia nemzetközi eredetvédelmet, ennek érdekében Nagy Géza egerszóláti szürkemarha-tenyésztő mutatja be a különleges magyar fajtát.

A Mátrai borvidék gasztrokultúrájába a gyöngyösi Bori Mami étterem vezeti be a fesztivál látogatóit, akik megismerhetik a Tisza-tó közelében működő Graefl-majort és a noszvaji Bodnár Oszkárné tizenkét órán át főzött szilvalekvárját is - mondta Szekeres Diána.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sikeres volt az idei Sirha Budapest

Sikeres volt az idei Sirha Budapest

Szakmai és üzleti sikerként értékeli az összes részvevő az idei Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítást – közölte honlapján...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!