2024. március 29. péntek Auguszta

Már igényelhető a módosított TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram

Agro Napló
A Kormány döntésének megfelelően módosította az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. az Új Magyarország TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogramot.

Így az eredetileg 8 milliárd forintos keretösszeggel a zöldség-gyümölcs ágazat számára létrehozott hitelprogramból most már az egyéb mezőgazdasági, erdészeti és halászati termékpályákon működő minősített elismeréssel rendelkező termelői csoportok is igényelhetnek forgóeszköz hitelt.



A TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogramban a futamidő legfeljebb 7 év, azon belül legfeljebb 4 éves tőketörlesztési türelmi idővel, a felvehető hitel összege legalább 50 millió forint, legfeljebb 250 millió forint lehet, a hitel felvételéhez önerő nem szükséges. A hitel kamata összesen jelenleg 7,2%. 



A részletes tájékoztató és termékleírás megtalálható az MFB honlapján: https://www.mfb.hu/tevekenyseg/hitelprogramok/vallalkozasok/TESZforgoeszkoz

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Eső helyett árhullám jön

Eső helyett árhullám jön

Még a vártnál is kevesebb csapadék hullott az elmúlt napokban. A zöldség-gyümölcs árak emelkedése mellett már a hústermékek is drágulnak a Népszava sz...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!