Terjed az ASP a szabolcsi vaddisznók között

Agro Napló
Egy Tiszavasvári külterületén kilőtt, valamint egy elhullottan talált vaddisznóból származó mintából mutatta ki az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nébih laboratóriuma. Az újabb esetek miatt a járványügyi helyzet elemzése folyamatban van, a fertőzött terület növelésére azonban egyelőre nincs szükség - adta hírül a Nébih.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvári külterületén egy kilőtt és egy elhullottan talált vaddisznóból származó mintában állapított meg ASP fertőzöttséget a Nébih laboratóriuma 2018. december 6-án - adta hírül a hatóság.

Ezek esetek azon a fertőzött területen fordultak elő, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcal településen október 2-án megállapított eset miatt jelölt ki az országos főállatorvos. A fertőzött terület növelése egyelőre nem indokolt. A szakemberek folyamatosan elemzik a járványügyi helyzetet annak érdekében, hogy szükség esetén azonnal meghozhassák a hatékony védő intézkedéseket.

A betegségről, az elrendelt előírásokról, korlátozásokról, valamint az érintett területekről részletes és folyamatosan frissített információk találhatók a Nébih honlapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!