Újabb fejlesztések az AXIÁL-nál

Agro Napló
2019-ben is növekedésre számít az AXIÁL minden üzletágában. Jövőre is folytatják az üzlethálózat fejlesztését, év végére várhatóan elkészül az új, sárvári telephelyük is.
Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott a CLAAS TUCANO 450 kombájn 2019-es AGROmashEXPO – AgrárgépShow kiállítások termékversenyén

Jó évünk lesz 2019-ben is - mondta az Agro Napló érdeklődésére Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonosa. Arra számítanak, hogy kitart a gazdák gépvásárlási kedve, mivel a tapasztalat az, hogy a termelők egyre inkább a munkafolyamatok gyors befejezésére törekednek, ehhez pedig szükséges a saját géppark fejlesztése. A cégvezető optimizmusát az is táplálja, hogy a várhatóan 80 milliárd forintos idei nettó árbevételükhöz jelentősen, és az előzetes várakozásaikon felül hozzájáruló építőipari gépértékesítésre továbbra is élénk kereslet mutatkozik, mivel az építőipar lendülete várhatóan jövőre is kitart majd az uniós beruházások megvalósítási szakaszba lépése, illetve a lakossági szegmens növekedése miatt.

Harsányi Zsolt, fotó: AXIÁL Kft.

Ahogyan az állattenyésztés automatizálására is, amit a DeLaval termékeinek - többek között automatikus és hagyományos fejőberendezések, istállótechnológiai, hűtési és takarmányozási megoldások, trágyakezelési és telepirányítási rendszerek, higiéniai és állatjóléti termékek - regionális forgalmazójaként igyekeznek majd kiszolgálni. 2018 decemberétől ugyanis az AXIÁL a kizárólagos forgalmazó Fejér, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Zala, Somogy, Vas, Tolna, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megyében, valamint Galánta, Dunaszerdahely, Érsekújvár, Komárom és Léva szlovák járásokban. Szeretnénk még két-három, az októberben az Aranykocsi Zrt.-nél átadotthoz hasonló automatizált telepet építeni - jegyezte meg Harsányi Zsolt.

DeLaval mobil fejőegység

A jövő évi tervekről szólva elmondta, hogy folyamatosan vizsgálják a tevékenységbővítési lehetőségeket. Ami biztosan megvalósul, az a szombathelyi telephelyük Sárvárra költöztetése és bővítése mintegy egymilliárd forintos beruházással. Ez jelenleg engedélyeztetési szakaszban jár, de a tervek szerint év végére át is adják majd az új telephelyet.

A Fendt korábban bejelentett automatikus munkagép-csatlakoztatással kapcsolatos fejlesztése egyelőre szériában még nem elérhető, azonban a gyár biztosan tervezi a bevezetését - válaszolta Harsányi Zsolt, az AXIÁL tulajdonosa a Szent István Egyetem két gépészhallgatója, Antal Márton és Rátkai Márton érdeklődésére. A két hallgató az Agro Napló meghívására vett részt a 2019-es AGROmashEXPO – AgrárgépShow kiállítások termékdíjasait bejelentő sajtónapon, így a hazai szakemberek közül elsőként és közvetlenül a forgalmazóktól kaphattak részletes információkat a 2019-es év díjazott újdonságairól, a mezőgépfejlesztések várható irányairól. A fiatalokat elsősorban a Fendt 900 Vario MT gumihevederes traktor széria új rugózási megoldásai mellett a beépített váltószerkezet, és főleg a motorteljesítmény érdekelte. Utóbbival kapcsolatban kiderült, hogy ebben a szériában maradt a 7 hengeres motor, de a gyártó tervezi a 12 hengeresre váltást is.

Fendt 900 Vario MT

További információ az AXIÁL Kft. díjnyertes gépeiről ide kattintva!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult az idei AGROmashEXPO

Sikeresen zárult a hétvégén az idei 38. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 10. AgrárgépShow Mezőgazdasági Eszköz-...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!