2024. május 11. szombat Ferenc

Újabb sertéspestises vaddisznót találtak

Agro Napló
A Nébih laboratóriumi vizsgálatai április 29-én ismét afrikai sertéspestis (ASP) fertőzöttséget mutattak ki egy elhullott vaddisznóból származó mintában – közölte a hivatal. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatót készített a sertéstartók részére az idehaza is felbukkant afrikai sertéspestis kapcsán hozott intézkedésekről és az esetleges teendőkről.

Az elpusztult vaddisznót Heves megyében, Mátrafüred település közelében találták április 27-én. A laboratóriumi vizsgálatok április 29-én igazolták, hogy a koca ASP-fertőzés következtében hullott el. Az újabb fertőzött vaddisznót az első ASP esethez közel, a különösen ellenőrzött területen belül találták.

A múlt hét elején elrendelt intézkedéseken túl újabb korlátozások bevezetésére egyelőre nincs szükség. A legfrissebb információk a betegségről, az elrendelt előírásokról, korlátozásokról, valamint az érintett területekről megtalálhatók a Nébih honlapján.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatót készített a sertéstartók részére az idehaza is felbukkant afrikai sertéspestis kapcsán hozott intézkedésekről és az esetleges teendőkről. A részletes tájékoztató ide kattintva olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?