MENÜ

A Limagrain Europe és a BASF vállalat Clearfield Plus® napraforgó- licenc szerződést kötött

2013.06.27.

Chappes (Franciaország) és Ludwigshafen (Németország), 2013. június 26.   – A Limagrain Europe és a BASF a mai napon bejelentette globális, nem kizárólagos szerződés aláírását, amelynek értelmében a BASF licencet ad a Limagrain Europe vállalat részére Európában és Dél-Amerikában  a  Clearfield®    Plus napraforgó-gyomirtási  rendszerére. A szerződés értelmében a Limagrain Europe a BASF új Clearfield Plus gyomirtószer családjával szemben toleráns vetőmagfajtákat fejleszt ki, melyek Dél-Amerika és Európa egyes országaiban kerülnek forgalmazásra.Limagrain-BASF


A napraforgóhoz a hagyományos növénynemesítési technológiával kifejlesztett Clearfield Plus Production System (Clearfield Plus gyomirtási rendszer) az egész szezonban tartó, jobb gyomirtást és a termés jobb megtartását biztosítja a zord környezeti hatások ellenére, valamint lehetőséget nyújt nagyobb olajtartalom és terméshozam elérésére is.

 

Bruno Carette, a Limagrain Europe „Szántóföldi növények vetőmagjai” üzletágának vezetője, így nyilatkozott: „A  napraforgó  vállalatunk  stratégiai  terménye.  Ezért is szolgál örömünkre a BASF vállalattal folytatott együttműködésünk megerősítése, amely révén hozzáférhetünk a vadonatúj és innovatív Clearfield Plus technológiához. Az együttműködés segít maximalizálni a termelők részére nyújtott hozzáadott értéket az LG európai prémium napraforgó-portfoliónk révén.”

 

„A BASF iparág-vezető Clearfield Plus gyomirtószerei és a Limagrain Europe nagyteljesítményű vetőmagvai együttesen új lehetőségeket nyújtanak az európai napraforgó-termelőknek a hozamuk maximalizálására” – mondta Jonathan Bryant, a BASF Crop Protection (Növényvédelmi) herbicid üzletágának globális stratégiai marketing alelnöke.

 

A Limagrain Europe Clearfield Plus napraforgó hibridjei és a BASF Clearfield Plus gyomirtó szerei

2014-ben kerülnek piacra egyes dél-amerikai és európai napraforgó-termesztő országokban. A felek a szerződés pénzügyi részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

 

 

 

A Limagrain Europe vállalat névjegye

A Limagrain Europe különböző szántóföldi vetőmagvak (kukorica, napraforgó, olajrepce, búza, árpa stb.) nemesítésével, termesztésével és termelők részére történő értékesítésével foglalkozik.  A kutatásra és nemesítésre szánt befektetések értéke eléri a vállalatcsoport éves forgalmának 14%-át. A vállalat termékeit 50 országban 20 leányvállalata és számos forgalmazója értékesíti.   A márkanevei: LG, Advanta® és Nickerson.  A búza terén Európában piacvezető, a napraforgó- és árpatermelés tekintetében pedig élvonalbeli, s az LG márkanév a takarmánykukorica termesztésben is az első helyen áll. A Limagrain Europe a szántóföldi vetőmagvakra, zöldség-vetőmagvakra és gabonafélékre szakosodott nemzetközi mezőgazdasági szövetkezeti csoport, a Limagrain vállalat egyik üzletága. A francia termesztők által alapított és irányított vállalatcsoport európai viszonylatban az első, világviszonylatban a 4. legnagyobb vetőmag-forgalmazó vállalat. Bővebb információk: www.limagrain-europe.com vagy olvasson rólunk a Facebookon és YouTube-on.

 Az Advanta az Advanta Netherlands Holdings BV márkavédjegye.

 

A BASF vállalat Crop Protection (Növényvédelmi) üzletágának névjegye

A 2012. évi kb. 4,7 milliárd € összegű értékesítésével a BASF Crop Protection üzletága – innovatív megoldásokat nyújt a termésvédelem, a gyep- és dísznövény-forgalmazás, a rovarirtás és a közegészségügy területén. Portfoliójába tartoznak továbbá a vetőmag-kezelési és biológiai védelmi technológiák, valamint a vízgazdálkodással, a tápanyagokkal és a növények terhelésének csökkentésével  kapcsolatos  megoldások.  A  BASF  Crop  Protection  üzletága  olyan  élvonalbeli innovátor,  amely  azzal  a  céllal  támogatja  a  termelőket,  hogy  optimalizálja    a  mezőgazdasági termelést, javítsa üzleti hatékonyságukat és a világ növekvő népessége számára javítsa az életminőséget  is.  Bővebb  információkért  látogasson  el  a  www.agro.basf.com  weboldalra  vagy olvasson rólunk a közösségi média csatornáin!

 

BASF - A vegyipari vállalat

 A  BASF   a   világ   vezető   vegyipari   vállalata:   „a”   vegyipari   vállalat.   Portfoliójában   egyaránt megtalálhatók a vegyszerek, műanyagok, nagyteljesítményű termékek, növényvédőszerek, valamint az  olaj  és  a  gáz  is.  Gazdasági  sikerünket  a  környezetvédelemmel  és  a  társadalmi felelősségvállalással ötvözzük. A tudomány és az innováció révén szinte minden iparágban lehetővé tesszük ügyfeleink számára, hogy megfeleljenek a társadalom jelenlegi és jövőbeli igényeinek. Termékeink és megoldásaink hozzájárulnak a természeti erőforrások megóvásához, a megfelelő tápanyag-bevitel biztosításához és az életminőség javításához. Ezt a célt felvettük a vállalati küldetésünkbe:  a fenntartható  jövő  számára  szolgáló  vegyipart  teremtünk.  A BASF  értékesítése

2012-ben elérte a 72,1 milliárd €-t, és az év végi állapot szerint az alkalmazottak száma meghaladta a 110 000 főt. A BASF vállalatra vonatkozó bővebb információkért látogasson el a www.basf.com weboldalra!

 

Média kapcsolatok:

 

BASF                                                                                   Limagrain Europe

Barbara Aguiar, BASF                                                   Frédérique Vergne

(Németország)                                                                 (Franciaország)

Tel.: +49 621 60 28013                                                Tel.:      +33 (0) 6 74 67 48 80 [email protected]                                           [email protected]