MENÜ

Az Alltech már a tízezredik mintát analizálta mikotoxinokra

2016.01.12.

Az Alltech Mikotoxin Menedzsment Programja nagy horderejű eseménnyel zárta a 2015-ös évet, hiszen a vállalat széles körű mikotoxin-analitikai programja keretében már a tízezredik minta elemzését végezték el. Az Alltech Analytical Services Laboratory 2012-es megnyitása óta már több mint 10 000 belföldi és nemzetközi mintát analizált mikotoxinokkal való szennyezettségre ez az ISO/IEC 17025:2005 szabványnak megfelelően akkreditált laboratórium.

„Ez a tízezredik mintás mérföldkő magasra teszi a lécet a globális mikotoxin-elemzések terén, egyben megerősíti vevőinknek az Alltech 37+ mikotoxin-analitikai programja keretében végzett precíz, pontos és alapos vizsgálatokba vetett bizalmát” – mondta Steve Mobley, az Analytical Services Laboratory vezetője. „Diagnosztikai megközelítésünk lehetővé teszi számunkra, hogy tovább vizsgáljuk az emlős haszonállatok és a baromfi mikotoxinokkal összefüggő egészségügyi problémáit, tanulmányozzuk a globális mikotoxin-tendenciákat és átfogó, testre szabott programokat fejlesszünk ki vevőink számára a mikotoxinok okozta problémák kezelése céljából.”

A legutóbbi három évben beküldött minták elemzési eredményei alapján az Alltech 37+ mikotoxin-analitikai program átfogó képet adott a mikotoxin-szennyezettség világméretű helyzetéről és az egyes földrajzi régiókban megállapítható időbeli tendenciákról. A laboratórium azt találta, hogy a megvizsgált minták 97 százaléka tartalmazott egy vagy több mikotoxint, és az egyes mintákban átlagosan hat mikotoxin volt kimutatható. B típusú trichotecének és fumonizinek a minták több mint 70 százalékában jelen voltak.

Az Analytical Services Laboratory egyik részlege az Alltech-nek, amely világméretekben vezető szerepet játszik az ember, az állatok és a növények egészségének és teljesítményének természetes táplálási/takarmányozási megoldásokkal és tudományos innovációval történő javításában. Az Alltech Mikotoxin Menedzsment Programjával együttműködve a laboratórium hatalmas adatbázissal segíti elő a mikotoxinok okozta problémák felismerését világszerte, ezáltal pontosabb képet ad a termelőknek a mikotoxin-szennyezettség aktuális helyzetéről. Emellett az Alltech szabadalmazott „jelzőlámpa” rendszerű kockázatbecslése betekintést nyújt a mikotoxinok különböző fajú és életkorú állatokban kifejtett additív (összeadódó) és szinergista (egymás hatását fokozó) hatásaiba, melyek több mikotoxin akár alacsony koncentrációkban való együttes jelenlétekor nyilvánulnak meg.

Elindítása óta az Alltech Mikotoxin Menedzsment Programja világszerte elismertté vált. A China Feed Industry Information Network [Kína Takarmányiparának Információs Hálózata] nevű online sajtóorgánum a közelmúltban az Alltech Mikotoxin Menedzsment Programját a Star Feed Additive—Top 5 Mycotoxin Solution [Sztár Takarmánykiegészítő – Legjobb 5 Mikotoxin Megoldás] díjjal tüntette ki. 2013 végén az Alltech 37+® mikotoxin-analitikai programja egycsillagos innovációs díjat kapott a franciaországi INNOV’SPACE programtól, amely a mezőgazdasági termék- és szolgáltatási innovációknak ítél oda kitűnőségi díjakat. A 2014-es Tejtermelési Világkiállításon [World Dairy Expo] a 37+® program megkapta a Dairy Herd Management [Tejelőállomány-menedzsment] egyik innovációs díját is.

A 37+® programról:

Az Alltech Analytical Services Laboratory-ban (Winchester, Kentucky állam) folyadékkromatográfiás-tandem tömegspektrometriás (LC/MS/MS) módszerrel végzett és az Alltech által kifejlesztett 37+® program ma az elérhető legkorszerűbb mikotoxin-analízis. Az Alltech, Inc. Analytical Services Laboratory megkapta az ISO/IEC 17025:2005 – egy, a vizsgáló laboratóriumok kompetenciájának elismerésére szolgáló nemzetközi szabvány – szerinti akkreditációt.

Az Alltech vállalatról:

Az 1980-ban Dr. Pearse Lyons ír vállalkozó és tudós által alapított Alltech természetes élelmezési és takarmányozási megoldások és tudományos innovációk révén javítja az ember, az állatok és a növények egészségét és teljesítményét. E küldetés teljesítésében az Alltech több mint 4200 alkalmazott munkájára támaszkodik, akik a vállalat vezérelveként szolgáló ACE (Állat, Fogyasztó és Környezet) alapelvhez tartják magukat, melynek lényege, hogy a vállalat minden tevékenysége során az Állatok, a Fogyasztók és a Környezet érdekeit tartja szem előtt. Az Alltech – melynek központja a Kentucky állambeli Lexington város közvetlen közelében (Egyesült Államok) található – erős jelenlétet alakított ki a világ minden részében, és 128 országban folytat üzleti tevékenységet. További információkért keresse fel a www.alltech.com honlapot. Sajtóanyagok a www.alltech.com/news címen találhatók.