MENÜ

“Cégünk új otthonra talált”

2014.09.01.

Augusztus 21-én ünnepélyes szalag-
átvágással és fogadással ünnepelte a 
Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. Győr melletti, Ikrény határában fekvő új, európai szintű központi telephelyének megnyitását partnerei és szállítói körében. Több mint 150 vendég vett részt a vállalat telephelyén megrendezett eseményen, melyen a gazdálkodó partnerek mellett az agrárszektor kormányhivatalának képviselői, valamint az Óvári Gazdászok Szövetségének tagjai is részt vettek. 

„2013. november elején történt meg telepünkön az első kapavágás és mintegy 8 hónap után, 2014. június végére birtokba is vehettük a mintegy 40 fő részére munkahelyet biztosító, 1000 m2-es központi irodánkat, a több mint 7000 tonna áru tárolására alkalmas sík raktárunkat, az ezt kiszolgáló európai szintű mintavevőnket és a hozzá tartozó 40 tonnás hídmérleget, az új telephelyi úthálózattal” – mondta el köszöntőjében Bene László ügyvezető a telephelymegnyitó ünnepélyen.

28. Raiffeisen Agro

„Megbízható, kiszámítható és szakmailag felkészült partnerek vagyunk erős tulajdonosi háttérrel. Cégcsoportunk Európa vezető terménykereskedő cége, közel 30 millió tonna terménykereskedelmi volumennel éves szinten. Vállalatunk rendelkezik az integrátor cégek között a legnagyobb saját vetőmag-portfolióval 17 növényfaj több mint 80 fajtája van Magyarországon általunk bejegyezve. Továbbá egyetlen integrátorként gázolaj-kereskedelemmel is foglalkozunk – nyilatkozta Szabó Viktor ügyvezető.

Balról jobbra: Reinhard Wolf, az RWA AG ügyvezető igazgatója, Ernst Zimmerl, az Osztrák Nagykövetség agrárattaséja, Szabó Viktor és Bene László, a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. ügyvezetői, Lukács József, a NÉBIH Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatóságának elnökhelyettese, valamint Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke avatták fel szalagátvágással az új központot
Balról jobbra: Reinhard Wolf, az RWA AG ügyvezető igazgatója, Ernst Zimmerl, az Osztrák Nagykövetség

agrárattaséja, Szabó Viktor és Bene László, a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. ügyvezetői, Lukács József,

a NÉBIH Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatóságának elnökhelyettese, valamint Győrffy Balázs, a

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke avatták fel szalagátvágással az új központot

 

2014 nyarától az Ikrényi telephely egyben a cég központjaként is funkcionál. Komplett csomóponti útépítési munkálatok mellett a telepen több közlekedési útvonal átalakult, megújult. Összesen 4600 m2 új betonút került kialakításra. Kétszintes központi irodaépület épült a legkorszerűbb építészeti, gépészeti megoldásokkal, környezetbarát, energiatakarékos fűtésrendszerrel.

Az épületben kapott helyet az új mérlegház is laborral egybekötve. A termények mintázása automata mintavevővel történik, ez pontosabb, gyorsabb és megbízhatóbb mintázást biztosít, ezzel is segítve a gördülékenyebb terményátvételt.

A termények tárolására egy 2100 m2 alapterületű síkraktár épült, ebben van lehetőség többféle, akár kisebb tételű áru mozgatására. A padozatban kialakított szellőztető megoldás szakszerű árukezelést tesz lehetővé. Emellett rendelkeznek egy 15 000 tonna összkapacitású siló tárolótérrel is, a nagyobb homogén volumenek raktározására. A régi építésű, korábban terménytárolásra használt raktárakban kapott helyett a műtrágya, illetve a vetőmag alapanyagok.

Vetőmagüzemükben a saját fajtáikon kívül bérmunkában is végeznek vetőmag-tisztítást, ezzel egész évre megoldott az üzem kihasználtsága.   

 

A vállalatról

► A Raiffeisen márkanév 1995-ben indult Magyarországon RWA Magyarország Kft. néven, az ausztriai Raiffeisen Ware Austria 100%-os tulajdonú leányvállalataként. Eleinte négy területre koncentrálta tevékenységét, hogy ez által is jobban tudjon a termelők igényeire reagálni: ezek a vetőmag-, termény-, növényvédő szer-, műtrágya-kereskedelem, amely később kiegészült a gázolaj forgalmazásával is.

► 1998-ban vásárolta meg Ikrényi telephelyét, és fejlesztette tovább a székesfehérvári központtal együtt immár két bázisra épülő kibővült logisztikai szolgáltatását. Ikrényben ekkor indult az azóta húzóágazattá fejlődött vetőmag-feldolgozási tevékenység.

► 2001-ben a kerekharaszti telephely megvásárlásával az új kelet-magyarországi kereskedelmi bázis a régió jobb minőségű és hatékonyabb kiszolgálását tette lehetővé. A növekvő igényekhez való alkalmazkodás további fejlesztést igényelt, ezért 2004-ben egy teljesen új síktárolóval bővült a kerekharaszti telephely.

► A 2009-es év igazi mérföldkő mind a márka, mind pedig a vállalat további működése tekintetében: ekkor indult útjára és azóta is töretlenül fejlődik Raiffeisen-Agro márkanév.

► 2013-ban a dél-magyarországi régió jobb logisztikai és minőségi kiszolgálása érdekében megnyitotta szekszárdi telephelyét is.

 

 

A Raiffeisen-Agro 
Magyarország Kft. 
számokban:

17 növényfaj több, mint 80 fajtájával, valamint közel 4000 hektár szaporító terület integrációjával a vállalat a legnagyobb saját tulajdonú fajtaszortimenttel rendelkező integrátor a hazai piacon.

4000 tonna vetőmag feldolgozását bonyolítja le évente, saját tulajdonú, ikrényi vetőmagüzemében. Partneri hálózata révén több mint 10 000 tonna vetőmagot dolgoz fel.

15 milliárd forintot meghaladó forgalma volt 2013-ban.