MENÜ

Hamarosan: 33. Bábolnai Gazdanapokon az AXIÁL

2020.09.01.

Idén is megrendezésre kerül a Bábolnai Gazdanapok, melyről az AXIÁL Kft. sem hiányozhat! A szeptember 10. és 12. között tartó kiállításon 800 négyzetméteren mutatja be a vállalkozás termékeit és szolgáltatásait.

Katona János, az AXIÁL Kft. bemutatópilótája a nyári demótúrán az új LEXION család TERRA TRAC gumihevederes járószerkezettel szerelt 7500-as típusú kombájnjával járta az országot. A Bábolnai Gazdanapokon várhatóan az 5400-as modell lesz látható.

 

A Bábolnai Gazdanapok három évtizedes múltra tekint vissza, szervezői a Nemzeti Ménesbirtok és a Magyar Mezőgazdaság Kft. Szakmai programjai között megtalálható a kukorica-fajtabemutató, gyakorlati gépbemutató, szakiskolai nap, traktor-tesztvezetés, méhészeti bemutató és lovas programok is stb. A szervezők a látogatók és kiállítók biztonsága érdekében minden belépőjegyhez ingyenes maszkot biztosítanak, valamint a kiállítás területén kézfertőtlenítő állomásokat is elhelyeznek – olvashatjuk a gazdanapok honlapján.

Az agrárium e kiemelkedő eseménye az AXIÁL Kft. számára a második mezőgazdasági kiállítás a januári AgrárgépShow-t követően, éppen ezért nagy gonddal állította össze palettáját, amelyet prezentálni fog a látogatók előtt. A standon megtekinthetők lesznek a CLAAS, Gehl, Hyundai, Fendt, Landini, Manitou, HORSCH, Framest, Supertino és Grégoire Besson újdonságai, közkedvelt típusai.

A teljesség igénye nélkül, a kavalkádból kiemelve ismerje meg a helyszínen az új generációs LEXION családot, mellyel már idén nyáron három kollégánk szorgalmasan bemutatózott partnereink területein. Ők a három mestergépész - Katona János, „STIUMI” Tamás és Vágó István -, akik egy 7500 TT, egy 6600-as és egy 5400-assal járták be az országot, hogy prezentálják miért érdemes az új LEXION-okat választani.

Jelen lesz az Agritechnica kiállításon debütált, majd „Az Év Traktorjának” megválasztott hatodik generációs Fendt 942 Vario is. A teljesen megújult gép a legfrissebb fejlesztésű MAN motorok mellett új ún. „Fendt Life Cab” fülkét kapott, de az egyik fő érv a díj odaítélésben a Fendt ID hajtáslánc volt, amely alacsony fordulatszámnál is nagy teljesítményt tesz lehetővé, hozzájárul a motor egyenletes futásához, maximális nyomaték és minimális fogyasztás mellett.

 

fendt936g4vs6 (7)

A hatodik generációs Fendt 900-as az úgynevezett S4-es szériát váltja. A kép bal oldalán a Gen6-os, jobb oldalán pedig a régebbi széria modellje látható.

 

Az AXIÁL kiállítási területéről nem hiányozhat a magyarországi teleszkópos rakodógép piac egyik legkeresettebb márkája, a Manitou, melynek több modellje akár a hamarosan megnyíló ÁTK pályázat keretében is megvásárolható. Egyébként a Manitou MLT mezőgazdasági szériájának jelenleg mintegy 12 típusa és 20 különböző variánsa létezik, de mind közül a powershift váltós, 130 lóerős, 7 méter emelési magassággal és 3,7 tonna teherbírással rendelkező modell a leguniverzálisabb és legnépszerűbb. Nézze meg a kiállításon és derítse ki, miért!

Ha már ÁTK, a bajai központú, de csornai és tatabányai telephellyel is rendelkező cég a helyszínre viszi a szintén közkedvelt rakodógépét a Gehl R165 típust, mely a kiállításon trágyavillával szerelve lesz látható. A Gehl R165 kompakt mérete miatt kis helyen is nagyszerűen boldogul, a kezelői igényeknek megfelelően többféle irányíthatósági móddal lehet kérni, masszív hajtáslánc, kivételes hidraulika rendszer és jó felszakítóerő jellemzi, mely trágyahordásnál ideális.

A HORSCH márka egyik nagy újdonsága volt az elmúlt években az AX típusú vontatott permetezőgép, amely egy 100-120 lóerős traktorral párosítva nagy hatékonysággal juttat ki inputanyagot, pl. vegyszert, nitrosolt. Tartálya 3800 liter keverék, 400 liter tiszta víz befogadására alkalmas és 200 liter jut a habképződésnek. Hatékonyságának sarokköve a BoomControl technológia, mely két levegős munkahengernek köszönhetően a keret terephez igazodó alacsony vezetését teszi lehetővé. A stabil keretvezérlés révén a kijuttatás minden eddiginél közelebb történik az állományhoz.

Az álló gépek mellett gépshow is lesz a Bábolnai Gazdanapok szántóföldi területén. Szeptember 10-én 14 és 16 óra, 11-én 10 és 12 óra, 14 és 16 óra, valamint 12-én 10 és 12 óra között. A gépshow-n az AXIÁL Kft. is megmutatja mit tudnak a forgalmazott gépei a gyakorlatban, konkrétan egy CLAAS AXION 930 + Framest Fradisc 6000, továbbá egy Fendt 900-as + HORSCH MT Tiger 4 gépkapcsolat.

Természetesen a gépek mellett a precíziós gazdálkodási csoport is bemutatja keresett termékeit, mint a Trimble GFX-750 és GFX-350 kijelzőket, melyek automata kormányzási rendszerrel együtt gyorsan beszerelhetők szinte bármely traktorba és néhány egyéb feltétel teljesülése után akár 2 centiméter pontosan végezhető általuk valamennyi mezőgazdasági munka.

Mivel a stand mérete kötött, sajnos az AXIÁL Kft. nem tudja minden termékét megjeleníteni a kiállításon. Ugyanakkor a területen kialakított „kertmoziban” olyan saját gyártású kisfilmeket is megnézhetnek az érdeklődők, melyek az egyes gépekkel végzett munkákat mutatják be.

Az AXIÁL Kft. további termékeivel, szolgáltatásaival, karrier programjával kapcsolatos kérdéseivel keresse a helyszínen jelenlévő munkatársakat!

amc-logo-allo-magyar-1_rgb

A rendezvényen való részvételt Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum támogatja.

bg-Áttekintőtérkép_axiÁl

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser / AXIÁL Kft.
Kép: Fekete Gábor, marketingkommunikációs menedzser / AXIÁL Kft.
Térkép: Bábolnai Gazdanapok