MENÜ

Hogyan használható ki egy hozamtérképező rendszer egész évben?

2018.05.28.

Többféle GPS gyártó kínál hozamtérképezési rendszereket, de az Ag Leader az, egyetlen, aki 26 éve dolgozik ezen folyamatosan. 26 évvel ezelőtt dobták piacra az első hozamtérképező rendszerüket, melyet ma is folyamatosan tökéletesítenek, nemcsak a felhasználói igényekhez, hanem a ma egyre nagyobb teret nyerő adatelemzésekhez is.

 

A hozamtérképezési rendszerek fejlesztéséből nőtte ki ma magát az Ag Leader azon nagy GPS gyártók közé, akik a precíziós gazdálkodáshoz eszközöket kínálnak. Az Ag Leader tejes eszközkínálata a tengerentúlon már elnyerte a vásárlók kitüntető figyelmét (pl. Top precíziós terméknek szavazták meg 2015-ben.), de idehaza is egyre többen ismerik fel, hogy ha helyspecifikus gazdálkodás, akkor Ag Leader!

 

hozamterkepezoevolucio-k

Hogyan kapcsolódik a hozamtérképezés a precíziós gazdálkodáshoz?

Az adat érték ezt már régóta halljuk, de csak akkor válik értékké, ha valaki fel is tudja használni azokat. Teremtsünk lehetőséget az adatgyűjtésre egy hozamtérképező rendszerrel! Minél előbb beépítjük a hozamtérképezőt, annál több, és főleg többféle évjáratból lesz adatunk, amivel lehetőségünk lesz a magasabb profit elérésére.

Hozamtérképezés használatával megértheti a vetőmag fajták, az input anyagok és a környezeti tényezők hatását a hozamra.

Adatnyerés már a helyszínen

Már a betakarítás közben leolvashatja a monitorról a hozam- és szemnedvesség adatokat. A betárolási döntések meghozatalához segítséget nyújt a folyamatos helyszíni szemnedvesség-mérés.

incommand1200harvest-k

Adatnyerés további összetettebb elemzésekhez

Hozamtérképezés használatával megértheti a vetőmag fajták az input anyagok és a környezeti tényezők hatását a hozamra. Automatikus fajta-hibrid szétválasztás segítségével fajtánként láthatja külön-külön a hozam- és nedvességváltozásokat. Ezzel az információval a következő évi vetőmag választás leegyszerűsödik.

Hogyan használható ki a hozamtérképező beruházás más műveleteknél?

Ma már egyre több olyan tudatos vásárló van, aki a megvásárolt eszközét a lehető legszélesebb körben akarja kihasználni. Miért pihenjen a drágán megvásárolt GPS eszközöm aratási szezonon kívül? Nem kell, hogy így legyen. Az általunk telepített hozamtérképező rendszer elemei, pl. az Ag Leader Incommand monitorcsalád tagjai (GPS és kezelőfelület) felhasználhatók más szántóföldi műveletekhez.

De a precíziós gazdálkodás nem áll meg itt!

Szüksége lesz arra, hogy a kezelőfelületét össze tudja kötni munkagépeivel automatikus szakaszoláshoz vagy terv szerinti kijuttatáshoz. Egy átgondolt, tudatosan tervezett beruházási döntéssel ezek a funkciók akár egyetlen Ag Leader-es hozamtérképező-rendszer megvásárlásából is felépíthetők.

Az Ag Leader InCommand 1200-as monitor egyéb felhasználási lehetőségei a betakarításon kívül:

  • Terv szerinti kijuttatás vezérlés (szilárd és folyékony), ISOBUS-os és NEM ISOBUS-os gépekkel egyaránt!
  • Teljes vetés vezérlés (Terv szerinti tőszámmal vetés, szakaszolás, vetés ellenőrzés, hidraulikus leszorító erő szabályozás)
  • Komplett dokumentáció, akár felhő alapú adattovábbítási lehetőséggel.

Vásároljon tudatosan, egy rendszerre felfűzve az összes funkciót. Nemcsak időt, pénzt takaríthat meg, hanem elég lesz egyetlen rendszert megtanulni kezelni is!

Évtizedes hazai, gyakorlati tapasztalatokkal teljesen vegyes flották esetén is állunk rendelkezésre az Ön GPS beruházásaihoz. Hagyja ki a zsákutcákat, kérdezzen meg minket!

Ag Leader – Robotpilóta Magyarország Kft.
www.robotpilota.hu
+36-20-33-66-002

ag-leader-logo