MENÜ

Hogyan kapcsolódik a hozamtérképezés a precíziós gazdálkodáshoz és hogyan használhatja ki egész évben?

2021.08.11.

Az adat érték ezt már régóta halljuk, de csak akkor válik értékké, ha valaki fel is tudja használni azokat. Teremtsünk lehetőséget az adatgyűjtésre egy hozamtérképező rendszerrel!

 

Minél előbb beépítjük a hozamtérképezőt, annál több és főleg többféle évjáratból lesz adatunk, amivel lehetőségünk lesz a magasabb profit elérésére. Hozamtérképezővel utólag is fel lehet szerelni szinte bármilyen kombájnt, 2 millió Ft körüli összegből.

Adatnyerés már a helyszínen

Már a betakarítás közben leolvashatja a monitorról a hozam- és szemnedvesség adatokat. A betárolási döntések meghozatalához segítséget nyújt a folyamatos helyszíni szemnedvesség-mérés.

Online adatmegosztás

A betakarítási folyamatot az AgFiniti rendszer további funkciókkal segíti. Miközben a gépek kint dolgoznak, az irodában (vagy bárhol máshol) online nyomon követhető, ahogyan a hozamtérképek folyamatosan készülnek. Minden egyes kombájnról tudható, hogy az adott pillanatban (pár másodperces késleltetéssel) milyen hozamú és nedvességű terményt arat.

Ha kiközelítő kocsival történik a szemhordás, akkor a traktorban lévő Ag Leader kormányzási rendszer, képes automatikusan beállni a gép mellé, pontosan a megfelelő távolságra. Ez a CartACE fantázianevet viselő szolgáltatás.

A kiszolgáló egységek egy sima tablet segítségével, folyamatosan nyomon követhetik, hogy a kombájnok magtartálya mikor fog megtelni, így az ürítésre nem kell várni a gépnek.

Az online szinkronizáció a hozamtérkép készítésnél is nagy segítéséget tud nyújtani, hiszen nem csak az első gép által felvett A-B egyenes kerül azonnal a többi gépbe, hanem folyamatában a learatott terület is. Így az automatikus szakaszolás működik, akkor is, ha több gép dolgozik egyazon területen.

agleader-hozamterkepezes-2

Adatnyerés további összetettebb elemzésekhez

Hozamtérképezés használatával megértheti a vetőmag fajták az input anyagok és a környezeti tényezők hatását a hozamra. Automatikus fajta-hibrid szétválasztás segítségével fajtánként láthatja külön-külön a hozam- és nedvességváltozásokat. Ezzel az információval a következő évi vetőmag választás leegyszerűsödik.

Hogyan használható ki a hozamtérképező beruházás más műveleteknél?

Ma már egyre több olyan tudatos vásárló van, aki a megvásárolt eszközét a lehető legszélesebb körben akarja kihasználni. Miért pihenjen a drágán megvásárolt GPS eszközöm aratási szezonon kívül? Nem kell, hogy így legyen. Az általunk telepített hozamtérképező rendszer elemei, pl. az Ag Leader Incommand monitorcsalád tagjai (GPS és kezelőfelület) felhasználhatók más szántóföldi műveletekhez.

De a precíziós gazdálkodás nem áll meg itt!

Szüksége lesz arra, hogy a kezelőfelületét össze tudja kötni munkagépeivel automatikus szakaszoláshoz vagy terv szerinti kijuttatáshoz. Egy átgondolt, tudatosan tervezett beruházási döntéssel ezek a funkciók akár egyetlen Ag Leader-es hozamtérképező-rendszer megvásárlásából is felépíthetők.

Egy Ag Leader InCommand 1200-as monitor egyéb felhasználási lehetőségei a betakarításon kívül:

  • Terv szerinti kijuttatás vezérlés (szilárd és folyékony), ISOBUS-os és NEM ISOBUS-os gépekkel egyaránt!
  • Teljes vetés vezérlés (Terv szerinti tőszámmal vetés, szakaszolás, vetés ellenőrzés, hidraulikus leszorító erő szabályozás)
  • Komplett dokumentáció, akár felhő alapú adattovábbítási lehetőséggel.

Vásároljon tudatosan, egy rendszerre felfűzve az összes funkciót. Nemcsak időt, pénzt takaríthat meg, hanem elég lesz egyetlen rendszert megtanulni kezelni is!

Évtizedes hazai, gyakorlati tapasztalatokkal teljesen vegyes flották esetén is állunk rendelkezésre az Ön GPS beruházásaihoz. Hagyja ki a zsákutcákat, kérdezzen meg minket!

Nagy Bence
06-20-22-22852
www.magtargps.hu