MENÜ

Levélanalízisre alapozott kezelés: így hozhatja ki a legtöbbet növényeiből!

2021.05.07.

A Natur Agro Hungária Kft. a saját gyártású termésnövelő anyagok forgalmazása mellett kiegészítő szolgáltatásaival, szakmai tanácsaival is segíti a termelőket. A hazai piacon elsőként vezettük be növényanalízisre alapozott, célzott lombtrágyázási tanácsadásunkat partnereink számára. Szolgáltatásunkat most szélesebb körben is elérhetővé tesszük: a beküldött mintákat bevizsgáltatjuk, az eredményeket kielemezzük és tanácsainkkal segítjük a gazdálkodókat.

 

Együttműködő partnerünk, a Mertcontrol Group akkreditált, magas színvonalon dolgozó, nemzetközi szervezetek által regisztrált tevékenységet folytató laboratórium. Nekik köszönhetően Magyarországon elsőként nyújtunk teljes analízist partnereinknek: adatokat több mint 10 mikroelemre; bórra, kénre, molibdénre is.

Levélanalízis szolgáltatásunk segítségével pontosan megállapítható, milyen tápanyagokból szenved hiányt az állomány, így lehetőségünk nyílik célzott, hatékony kezelést biztosítani.

2020-ban, Foktőn, szója állományban végrehajtott lombkezelési kísérletünk során a kezeletlen kontrollhoz képest 8,1%-os terméstöbbletet tudtunk elérni egy levélanalízisre alapozott lombkezelési technológia alkalmazásával.

Az állományból a kezelést megelőzően, illetve azt követően is levélmintát vettünk.

 

natur-agro-20210507-kep_02-k

 

lombtragyas-kezeles-naturagro-20210507

 

A kezelést a kapott eredményeknek megfelelően terveztük meg.

 

kiserleti-kezeles-naturagro-20210507

 

lombtragyas-kezeles-utan-naturagro-20210507

 

Az adatokból jól látható, hogy a lombtrágyázást követően a kezelt állomány tápanyagellátottsága jobb értékeket mutatott a kezeletlen kontrollnál.

Natur Technológia – lombtrágyázás

A Natur Agro Hungária lombkezelési technológiájában különös szerepet tölt be az élő algákat tartalmazó Natur Plasma "T" koncentrált biostimulátor. A szervesanyag tartalmú lombtrágyáktól eltérően a biostimulátorok nem a növény közvetlen tápanyag-ellátottságát javítják, hanem a bennük lévő bioaktív anyagok (pl. hormonok, vitaminok, aminosavak) a növénybe jutva segítik a növények harmonikus fejlődését. Támogatják a fejlett gyökérzet és markánsabb zöldtömeg kialakulását.

Natur Active komplex lombtrágyánk azokat a fontos makro-, mezo-, és mikroelemeket tartalmazza, melyek meghatározóak a növények fejlődésében, MONO-adalékaink pedig megnövelt dózisban tartalmaznak egy-egy tápelemet, mellyel az állománykezelések a levélanalízis eredményeinek megfelelően kiegészíthetők, megfelelő alkalmazásukkal a kezelés célzottá, még hatékonyabbá válik.

 

termeseredmenyek-naturagro-20210507

 

fajlagos-termeseredmenyek-naturagro-20210507

 

A levélanalízis lépései

1. Rendelje meg szolgáltatásunkat!

Adja le megrendelését a levelanalizis.naturah.hu oldalon! Adja meg lakcímét, telefonszámát! Szolgáltatásunk igénybevételéhez minimum 5 minta elemzését szükséges megrendelnie!

2. Végezze el a mintavételt!

Megrendelését követően felvesszük Önnel a kapcsolatot. Mintavevő csomagot küldünk, tájékoztatással, útmutatással látjuk el a mintavételt illetően. Számíthat kollégáink segítségére is! A megszedett mintát postázza el az általunk küldött, megcímzett válaszborítékban!

3. A kezébe adjuk a kulcsot a hatékony kezeléshez

A mintákat akkreditált laboratóriumban vizsgáltatjuk be. Az adatok kiértékelését követően elküldjük a laborvizsgálati jegyzőkönyvet, az eredmények elemzését és lombtrágyatechnológiai szaktanácsainkkal is ellátjuk Önt!

Legyen tudatos gazda!

5 minta elemzéséből álló alapcsomagunk ára mindössze 37 500 forint + áfa. Ha nagyobb csomagra van szüksége, további mintánként 7500 Ft + áfa költséget számolunk fel. Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal. Rendelje meg csomagunkat még ma!

<TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ>