MENÜ

Nyert a lila paradicsom

Agro Napló 2020.02.12.

A Syngenta új, lila YOOM™ paradicsoma aranyérmet nyert innovációs kategóriában a berlini Fruit Logistica kiállításon – közölte a cég az Agro Naplóval.

 

A tájékoztatás szerint a YOOM™ rendkívül innovatív paradicsomfajta, ami könnyen felismerhető különleges lila színéről és édes-savanyú zamatáról. Mindez pedig az izgalmas úgynevezett „umami” ízben ölt testet. A YOOM™ paradicsommal változatos, egészséges és emellett rendkívül ízletes ételek készíthetők és fogyaszthatók is.

„A YOOM™ pontosan az a termék, amelyet a fogyasztók keresnek az élelmiszerüzletek polcain: ízletes, egészséges és azonnal fogyasztható” – mondta Erik Fyrwald, a Syngenta vezérigazgatója, hozzátette:  „a díj nagy siker számunkra, gratulálok a Syngenta zöldség csapatának a kiváló a teljesítményért.”

A Fruit Logistica Innovációs díját (FLIA) az évente megrendezett berlini kiállításon adják át. A díjazottak közé azok a leginnovatívabb termékek tartoznak, amelyek folyamatosan megtalálhatóak teljes gyümölcs és zöldség áruellátási láncban, a termeléstől kezdve egészen az értékesítésig. Ezzel a díjjal a frisspiaci gyümölcs- és zöldségipar tíz legjobb újdonságát tüntetik ki.

 

syngenta_lilaparadocsom1

 

„A díj elnyerése fontos bizonyítéka annak, hogy a Syngenta elkötelezett az innováció iránt, azért dolgoznak kollégáink nap mint nap, hogy megfeleljenek a termelők igényeinek, akik olyan egészséges és ízletes zöldségeket termesztenek, amelyeket a fogyasztók szívesen megvásárolnak” - mondta Jeremie Chabanis, a Syngenta, EAME Értéklánc vezetője.

A YOOM™ egyedi csomagolással rendelkezik. Alapanyaga fenntartható erdőgazdaságokból származik, amely megfelel a fogyasztók megnövekedett élelmiszer-fenntarthatósági elvárásainak.  A YOOM™ paradicsom jelenleg Ausztráliában, Belgiumban, Dániában, Franciaországban, Görögországban és Spanyolországban kapható, de a termelési és a forgalmazási köre folyamatosan bővül – olvasható az ismertetőben.