MENÜ

Odisys Bt.

2015.01.21.

Cégünk a 2015-ös AGS-n a régóta képviselt márkák néhány újdonságát, és jó néhány új márkát is be fog mutatni.

Kezdjük talán a Goldoni traktorgyárral, a korábban az Eima kapcsán közzétett beszámolóból megismert újdonságok közül az E50 gépet bocsájtja rendelkezésünkre illetve a túlnyomásos kabint.

1. Goldoni E 50

A harmadik újdonság a Goldoni E50, mely az Euro gépcsaládot toldja meg egy taggal, az új modell nem csak új motorháztetőt kapott, hanem erősebb motort és egy teljesen új fejlesztésű váltót is.

A motor 42 Le-s, közvetlen befecskendezéses Kohler motor lesz, melyet a gyár kifejezetten a német ügyfelek kérésére választott ki.

A Váltó egy 8/4 fokozatú, szinkron váltó, mely tökéletesíti az eddigi 6/3 fokozatú váltót.

 

 2A túlnyomásos kabin, mely a Goldoni Star és Quasar modellekhez lesz elérhető. Ezáltal a Goldoni traktorok kiemelkedően magas biztonságot nyújthatnak a felhasználónak permetezés közben is.

A kertészetek és traktorok életében a permetezés az egyik legtöbb üzemórát igénybe vevő munkafolyamat, ezzel a kabinnal a dolgozók terhelése sokkal kisebb.

 

odisys1

 

A Campagnola és az Arrizza egyesülése folytán professzionális ültetvényművelő gépek érkeznek hozzánk. Az Arrizza a megszokott Campagnola értékeket képviseli. Tőközművelők, műtrágya kijuttatós lazítók, oszlopverők és még sok más hasznos eszköz van a kínálatban.

A BFM részéről egy változtatható munkaszélességű kasza érkezik, mint újdonság, mely egy elektromos motorról a helyszínen kipróbálható lesz.

Nobili rengeteg újdonságot mutatott be az Eima-n, ezek zömét mi is bemutatjuk, így látható lesz az Antis, Ventis is.

 

  1. Nobili Antis gépcsalád

Ez a korábbi axiál-ventillátoros gépektől eltérően a levegőbeszívást, nem a gép mögül végzi, hanem a tartály és a ventilátor közül, ez a megoldás csökkenti a traktor felé sodródó vegyszer mennyiségét is, hiszen pont ezt a levegőt szívja be a gép.

Ezzel a megoldással csökken a gépkezelőt érő terhelés, illetve a szer előresodródása is. 

A gép elérhető szekrényes-tornyos változatban is.

 

  1. Nobili Ventis gépcsalád

Ez a függesztett és vontatott kivitelben is elérhető gépcsalád a rendkívül vegyszertakarékos (hazai tapasztalatok szerint 50-70% vegyszer-megtakarítás érhető el intenzív ültetvényeken) Oktopus családhoz tartozik.

Szintén radiálventillátoros, ennek köszönhetően nem a szállított levegő mennyisége dominál, hanem a levegő sebessége. A kisebb levegőmennyiség miatt a gép által kijuttatott vegyszer pontosan a szükséges helyekre kerül, a nagy sebesség pedig még tovább is porlasztja a befújt folyadékcseppeket.

A kilépő levegő sebessége 120 m/s!

A budapesti Agrárgép Show-n ezen permetezőgép újdonságok is bemutatásra kerülnek.

 

Lesz pár, a magyar piac számára teljesen új gyártó is kiállítva.

Érkezik az indiai SONALIKA Solis nevű traktorcsaládja. Ezek a gépek 20-90 Le-ig lesznek elérhetőek egyelőre. Kabinnal vagy nélküle. A gyártó nagy múltra tekint vissza, és nagynevű kapcsolatokkal rendelkezik a kontinensen, kiemelném ezek közül a Renault/Claas-t.

 odisys2

 

Talajművelés terén egy olasz gyártót mutatunk be a Moro Aratri-t. Mélylazítók, ekék gyártása a területük. Ez a gyártó az olasz piacon vezető pozícióban van ezen a területen, kiemelkedő minőség, kedvező ár jellemzi termékeit.

 

odisys3