MENÜ

Összehasonlít a Kwizda

2017.06.15.

A Kwizda Terepszemle koncepciója, hogy a gyakorlatban hasonlítsák össze a Kwizda készítmények hatásait eltérő dózisban, illetve a konkurens termékekkel kukorica, repce, kalászos és napraforgó kultúrákban.

Napraforgóban a saját Pannon Starter készítményük dózis összehasonlító parcelláján a Pannon Starter Mega 20 kg/ha, 30 kg/ha és kezeletlen kontroll látványos különbségeket mutatott, ami a gyökérképződésben, a növény magasságában és a szárvastagságban tükröződött.

wp_20170615_11_02_39_pro-k

Kukoricában az Azospeed Amino folyékony nitrogén fejtrágya készítményük egy folyékony karbamid oldattal ellentétben nem perzselte meg a kukoricát annak köszönhetően, hogy a perzselést okozó Biuretet kivonták a készítményből. A perzselés termésdepressziót és asszimilációs felületcsökkenést okoz. Az Azospeed Amino tartalmaz továbbá ként, magnéziumot és aminosavat.

wp_20170615_11_24_11_pro-k

wp_20170615_11_24_25_pro-k

A növényvédő szer szennyezésről

Ha ismerjük a növényvédő szer szennyezés forrását, orvosolhatjuk a problémát - hangzott el a felszíni vizek növényvédő szer szennyezéséről szóló előadásban a Kwizda Terepszemle csabacsűdi helyszínén. László Péter az NSZ képviseletében hangsúlyozta, a pontszerű szennyeződések legfőbb oka a permetező gépek külső és belső tisztításából és a szermaradék kezelésből adódik, emellett a növényvédő szer felhasználás, szállítás és tárolás során is előfordulhatnak szennyezések. A Helyes Gazdálkodási Gyakorlat eljárásainak betartásával a felszíni vizeink védelme megoldható.

A diffúz szennyezések mérséklése nehezebb feladat, mert a permetlé elsodródást, illetve a felszíni vízlefolyást és talajeróziót befolyásoló tényezőket nehezen tudjuk mérsékelni. A fotón szereplő kiadványok megmutatják a helyes irányt!

wp_20170615_10_16_59_pro-k

A kiadványok letölthetőek ide kattintva!