MENÜ

Sikerült a címvédés - GRATULÁLUNK

Tápanyagszakértő

2016.09.30.

2016-ban ismét megrendezésre került Vas megyében a NAK szervezésében a II. Vas megyei búza termelési verseny. Malmi és takarmány búza termelésében mérhették össze tudásukat ismét a megye gabonatermesztői.

Nagyon szép eredményeket hozott az idei év is. Ismét bebizonyosodott, hogy a nyugat-európai csúcs búza termésekre a magyar gazdák is képesek. Külön öröm számunkra, hogy a két kategória első 3 helyezettjéből 3 termelő a Timac AGRO termékeit több ponton is használta a termesztés technológiájában.

Ezúton is gratulálunk a helyezetteknek, különösen Takács Gyula ikervári gazdának, aki a tavalyi első helyezését megvédve lett 2016-ban a megye legjobb búzatermelője malmi kategóriában 11,35 t/ha terméseredménnyel.


A repce őszi kondicionálása

A kikelt repcék szépen fejlődtek az utóbbi időben. Ilyenkor különösen fontos nyomonkövetni az állományok egészségi állapotát. Sok odafigyelést igényel a rovarok elleni védekezés, hiszen akár a földibolhák, akár a repcedarázs lárvájának kártétele a fiatal repcében súlyos károkat okozhat.

Az őszi regulálás során az repce télre való felkészülést és az állomány homogenitását segíti a FERTIACTYL STARTER 2-3 l/ha dózisban való kijuttatás. A FERTIACTYL biostimulátor komplex hatóanyagai szabályozzák a sejtosztódást és differenciálódást. Intenzív gyökérnövekedést indukál. Fokozott tápanyagfelvételt biztosítanak a repce télre való felkészülés során.


FiberMate 18 - Új termék az állattenyésztésben

A növendék állatok nevelése a szarvasmarha tenyésztés egyik sarkalatos pontja. Legyen szó üszőnevelésről, tenyészbika előállításról vagy éppen hizlalásról. A fiatalkori növekedési erély kihasználásának érdekében a jó minőségű tömegtakarmányok etetése mellett, magas fehérje- és energiatartalmú takarmányokra is szükség van.

A FiberMate 18 egyedülálló összetételének köszönhetően a takarmányok hasznosulása 25%-kal növekedhet, a tömeggyarapodás nagyobb lesz, a takarmányozási költségek pedig csökkennek!

2015-ben üzemi kísérletek keretében vizsgáltuk a FiberMate 18 hatását tenyészbika-előállítás és bikahizlalás során. A meggyőző eredmények hatására szeptemberben megkezdtük a termék magyarországi forgalmazását. Részletesebb információkért keresse Szaktanácsadó kollégáinkat!


Ne felejtse el elküldeni nyeremény kuponjait október 5-ig, hogy megnyerhesse az 5 új NISSAN NAVARA egyikét!

HOGYAN NYERHETEK >>


Repce: 5,2 t/ha (+600 kg) SULFAMMO

INFÓ >>


Yield Service a precíziós tápanyagpótlás alapja

A tápanyagpótlás során azt a tápanyagot kell a növény számára kijuttatni, amit abban az évben a termelési cél érdekében szükséges. A precíziós tápanyaggazdálkodásban a dózisok meghatározása differenciált módon történik, alkalmazkodva talaj adottságaihoz. Növelje tápanyag-gazdálkodása hatékonyságát YIELD SERVICE programunk keretében és használja precíziós szolgáltatásainkat.

INFÓ >>


Akció!

Vásároljon most az ACTISAN alomfertőtlenítőnkből és a kijuttatáshoz szükséges eszközt díjmentesen biztosítjuk. A feltételekről érdeklődjön Timac AGRO állattenyésztési szaktanácsadójától.


Bővebb információkért keresse Timac AGRO szaktanácsadóját!


Kövessen minket honlapunkon

www.timacagro.hu