A nyertes bor a Demetervin pincészet sajátja, a tokaj-hegyaljai Mádról származik, jellemző rá a vulkáni talaj által biztosított karakter, továbbá tükröződnek benne a világörökség részét képező település adottságai. Fokozzák értékét a hagyományos borkészítés jellegzetes velejárói , úgy mint a kéziprés, a spontán erjesztés és a zempléni hordók használata.
Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kap a furmint szőlőfajta mind itthon, mind külföldön, reneszánszukat élik a nagy formátumú száraz fehér borok, s ez már a gasztronómiában is megmutatkozik.
A győztes bor megalkotója, Demeter Endre óriási sikernek és megtiszteltetésnek tartja, hogy nyerhetett. Elmondta továbbá, hogy Élvezet névre hallgató természetes tokaji édes bora egy kitűnő alternatíva lehet a fiataloknak, ami megmutathatná, hogy van élet a koktélokon túl, vannak nekik való minőségi borok is.
Korábban győztes volt az egri Bolyki János és az etyeki Hernyák Tamás - írja az Agromonitor.