2024. november 23. szombat Kelemen, Klementina

Kérdezz, kóstolj, tapasztalj!

agrarszektor.hu
Tartson velünk, és fedezzük fel együtt Magyarország kézműves borászatait! Kovács Antal háromszoros magyar bajnok sommelier kalauzolásával most első kézből tapasztalhatja meg, hogyan is készül a bor, melybe csak termőterületnek, a természetnek és a borász szakértelmének van beleszólása.

Kovács Antal közel két évtizedes szakmai tapasztalatára alapozva nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy megismertesse, és eljuttassa a különlegességekre nyitott borfogyasztókhoz a kézműves pincészetek gyöngyszemeit. Borkereskedése, a Pinceáron.hu révén szüntelenül kutatja azokat a kizárólag tradicionális eljárásokat alkalmazó borászatokat, melyek nedűi nem a tervezőasztalon, hanem a szőlőültetvényeken születnek.

Az Agrárszektor Pincefoglaló rendezvénysorozatának keretein belül eme különleges borok szülőföldjére látogatunk el, ahol végletekbe menően megismerhetjük, hol, hogyan és milyen praktikák révén nyeri el végleges formáját a hegy leve. Elsőként Légli Géza Kislaki Bormanufaktúrájába látogatunk el a festői Szőlőskislakra. A Balatonboglártól 5 km-re délre található, 12,4 hektáros szőlőterület még élvezi a Balaton jótékony hatását, a védett belső dombokon zömében dél, dél-nyugati, nyugati és keleti tájolású területek ideális, egyedi mikroklímát teremtenek a gazdagon gyümölcsös, telt, harmonikus borok termeléséhez.

Időpont: 2013. április 27.

Program:

9:00 - Indulás Budapestről, az út során Kovács Antal készíti fel a résztvevőket az előttük álló napra

11:00 - Érkezés Szőlőskislakra
Fogadóital
Birtokbejárás Légli Gézával
Borkóstoló, 7 borból álló sor, a hozzá illő falatkákkal
Ebéd kemencés vagy szabad tűzön készült ételekből

16:15 - Hazaindulás

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?