Magyarország egyik meghatározó élelmiszeripari vállalkozásának közleménye szerint, az Új és hagyományos ételízesítők készítésére alkalmas vegyszermentesen termeszthető csípős fűszerpaprika hibridek nemesítése című programja 116,6 millió forint támogatást nyert. A 2012-ben kezdődött és 2014 nyarán lezárult program az Új Széchenyi Terv támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
A magyar tulajdonban lévő Univer Product Zrt. a magyar ételízesítő piac meghatározó vállalkozása, fő termékei közé tartoznak a nyers, csípős magyar fűszerpaprikából készült darálmányok, krémek.
A projekt keretében két új multirezisztens fűszerpaprika hibrid nemesítése és fajtabejelentésének előkészítése valósult meg. A cég közleménye kiemeli, hogy a rezisztens hibrid fűszerpaprika fajták termőképessége megbízhatóbb, termesztésük során pedig a növényvédőszer felhasználás, így a környezet, a termés és a termék vegyszerterhelése is csökkenthető.