Édes dzsemekkel kínálja a kolbászokat az a férfi, aki a közelmúltban dobta piacra termékeit Angliában - írja az edition.cnn.com. A walesi vállalkozó szerint a Dausage néven forgalmazott élelmiszer kitalálását a cronut és a cruffin sikeres fúziója ösztönözte, illetve az, hogy szerinte a húsok nagyon finom ízt kapnak az édes dzsemektől és lekvároktól.
Jelenleg még csak málna- és eperdzsemmel töltött kolbászokat lehet tőle vásárolni, de a jövőben több ízt is kipróbálna. A húsokat ugyanis sokszor ízesítik édes, szokatlan hozzávalókkal, mint például a bárányt mentával, vagy a kacsát szilvaszósszal, ezért logikusnak véli a további kombinációk kipróbálását is.
Egyelőre még csak kisebb vásárokon lehet megkóstolni a málnás kolbászt, de a vállalkozó később szeretne a nagyobb élelmiszerláncokban is megjelenni. Szerinte a szkeptikus fogadtatás ellenére az emberek szeretik a furcsa hibridet, ezért lenne a termékre igény.