A magyar mezőgazdaságnak és élelmiszeriparnak elsősorban a magyar vásárlók számára kell termelnie, fontos azonban, hogy a kemény paci versenyben az agrár- és élelmiszeripari termékek minden piacon jól értékesíthetők legyenek - állapította meg Fazekas Sándor az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) a földművelésügyi miniszter a vásár hivatalos záró rendezvényén. Mindez pedig csak úgy lehetséges, ha a termelők szem előtt tartják a vásárlói igényeket - tette hozzá az MTI szerint.
Az OMÉK-en a tájegységek, régiók bemutatkozása a miniszter szerint azért volt fontos, mert a helyi ízeket, termékeket egyre inkább keresik, igénylik. Így a korszellemnek megfelelően már jelentős piaca van a helyben készült jó minőségű kézműves élelmiszereknek, például pálinkáknak, boroknak, sajtoknak, biotermékeknek.