Tudni akarja, melyek a legjobb magyar borok? - Itt vannak

agrarszektor.hu
A somlójenői Tornai Pincészet és a tokaji Tokaj-Hétszőlő Zrt. egy-egy bora is Grand Gold minősítést kapott a világ legnagyobb borkiállításának számító Prowein Düsseldorfon. Grand Gold díjat összesen 39 bor érdemelt ki, amelyeket több mint 6000 benevezett tételből választottak ki. A Tornai Pincészet nyertes traminije ráadásul a cég tájékoztatása szerint a fehérborok között dobogós helyezést ért el.

Összesen 39 bort díjaztak a legnagyobb, Grand Gold elismeréssel a március 13-15. közötti megrendezett, idei Prowein Düsseldorf borkiállításon a meininger.de honlap szerint. Közöttük kettő magyar bor volt. Az egyik a Tornai Pincészet 2013-as, nagy-somlói top selection tramini fehérbora, a másik a Tokaj Hétszőlő Zrt. 2008-as, ötputtonyos aszúja.

A két Grand Gold díjas magyar bor közül is a somlói tramini végzett előbb, mivel a fehérborok között dobogós helyezést ért el - áll a Tornai Pincészet közleményében. Összesen azonban tizenkét magyar bor nyert díjat, és ezt azt jelzi, hogy a világ bortermelésének 0,5 százalékát adó magyar borászat előkelő helyen szerepelt a tradicionális nagy nemzetközi borversenyen.

A nemzetközi zsűri egyébként a 39 Grand Gold díjas bort több mint 6000 benevezett bortételből választotta ki. Az egyéb elismerésekkel együtt a legjobban az olasz bortermelők szerepeltek, akik összesen 500 érmet nyertek. A spanyol borászok 470, a portugálok 265, a németek 226, a franciák 191 díjat vihettek haza.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?