Őrület, hogyan gyógyít a walesi herceg

agrarszektor.hu
Homeopátiás készítményeket alkalmaz haszonállatai gyógyítására Károly walesi herceg. Nem ért egyet a túlzott antibiotikum-használattal, és az organikus gazdálkodás híve.

Károly, Wales hercege egy nemzetközi orvoskonferencián szólalt fel a manapság jellemző, túlzott antibiotikum használat ellen. A herceg alternatív gyógymódként homeopátiával kezelteti állatait, ezzel csökkentve az antibiotikum-használat veszélyeit.

A herceg az organikus gazdálkodás elkötelezett híveként biofarmján már régóta alkalmaz homeopátiás készítményeket állatai gyógyítatására. " Aggaszt az a tény, hogy a mezőgazdaságban egészséges állatok kapnak prevenciós céllal antibiotikumot. Vajon mit szólnánk, ha valaki azt javasolná, hogy mi, emberek az ivóvízbe keverve szedjük a gyógyszert, hogy megakadályozzuk a betegségeket." - fogalmazott a The Guardian, vezető brit napilap szerint.

A Tetburyben található 360 hektáros területen a herceg 1986-ban vezette be a biogazdálkodást. A farm friss zöldségeket és gyümölcsöket is árul, energiaellátását 400 darab napkollektor biztosítja.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?