1. Miért nincs erős mezőgazdaság erős élelmiszeripar nélkül?
2. Hogyan lesz fenntartható az élelmiszeripar fejlődési pályája?
3. Mennyiség vagy minőség? - Alapanyag helyett magas hozzáadott érték
4. Belföld vagy külföld? - Esetleg mindkettő?
5. Támogatási források: mikor, mennyit, mire?
6. Merre tovább 2020 után?
7. Kicsi, nagy vagy közepes - Ki profitálhat az aktuális fejlesztési forrásokból?
8. Hatékonyság mindenekelőtt - Hogy lesz nemzetközi szinten versenyképes élelmiszeriparunk?
9. Mit akar a fogyasztó, és mit akarnak a kiskerláncok?
10. Milyen veszélyeket rejt a képzett munkaerő hiánya?
Ez csak néhány kérdés, amelyre választ kell találnia az ágazat szereplőinek, és többek között ezeket a kérdéseket boncolgatják a hazai élelmiszeripar vezető szakemberei és vállalakozói is az idei Agrárium Konferencián, amelyet március 8-án Kecskeméten rendez meg a Portfolio és az agrárszektor.hu. Az idén öt éves jubileumot ünneplő konferencia szakmai programja az aktuális agrárév legfontosabb témáit dolgozza fel, a III. szekció kerekasztal-beszélgetésében ismét kiváló szakembereket üdvözölhetünk, akik megosztják gondolataikat a hazai élelmiszeriparban zajló trendekről, a közelmúltban megnyílt GINOP forrásokról, pályázati lehetőségekről, pályázati trükkökről, buktatókról.
Beszélgetés résztvevői:
Fórián Zoltán, vezető agrárszakértő, Takarékbank Agrár Központ
Gedei Gábor, GINOP projektmenedzser, Gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárság, Nemzetgazdasági Minisztérium
Losó József, igazgatóság elnöke, MIRELITE MIRSA Zrt.
Bódi László vezérigazgató, TEDEJ Zrt. (f.a.)
Moderátor : Papp Gergely, szakmai főigazgató-helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Bővebben a rendezvényről és a szakmai programról
itt.