Csaknem 13 százalékkal növelte árbevételét az elmúlt évben a Gyulahús Kft. - közölte Daka Zsolt, a társaság ügyvezető igazgatója szerdán az MTI-vel. Elmondta: a tavalyi árbevételük elérte a 6,5 milliárd forintot, ami 750 millió forinttal több mint az előző évben.
A gyulai önkormányzat tulajdonában álló Gyulahús Kft. termékeinek (májasok, kolbász-félék) 80-83 százalékát belföldön értékesíti, a külföldi eladások forgalma megközelíti az 1,1 milliárd forintot. A társaság termékeivel például Nagy-Britanniában, Csehországban, Szlovákiában, Németországban, Svédországban, Dániában, Romániában, sőt még Hong-Kongban is találkozhatnak a vásárlók. A termelés volumene is csaknem 9 százalékkal emelkedett tavaly, és elérte az 5300 tonnát. A társaság adózás előtti eredménye tavaly megduplázódott az előző évhez képest, és megközelítette az 550 millió forintot.
A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!
Az alapanyagárak kiszámíthatatlansága miatt az idén kisebb árbevétel-növekedéssel számoltak, mintegy 6,8 milliárd forintot terveztek. Kínában tombol az afrikai sertéspestis, ami Európában jelentős többletkeresletet generál, és emeli a sertéshús beszerzési árát - magyarázta az ügyvezető igazgató, aki arra számít, hogy az adózott eredmény el fogja érni a 300 millió forintot.
Címlapkép forrása: MTI Fotó: Rosta Tibor