A létesítmény egy ipari épület tetején épül majd, ugyanis a 2009-es alapítású Lufa Farms abban hisz, hogy ott kell növényeket termeszteni, ahol az emberek ténylegesen élnek. A vállalkozás továbbá azt is vallja, hogy az élelmiszertermelésnek fenntarthatónak kell lennie.
Minden egyes üvegházunkkal magasabbra emeljük magunknak a lécet a fenntartható tervezés terén. Az új létesítményünk lesz az eddigi leginkább energiahatékony művünk, amelybe az elmúlt tíz év minden tapasztalatát beleépítettük, hogy felelősen termeszthessünk minél több zöldséget a vásárlóinknak, mondta Lauren Rathmell, a Lufa Farms társalapítója és az üvegház igazgatója.
Az üvegház falai dupla vastagságúak lesznek, valamint két energiatakarékos árnyékolórendszer fog gondoskodni a szigetelésről. Az, hogy az üvegházat nem csak ráépítik a tetőre, hanem integrálják az alatta levő épületbe, mindkét létesítmény hőháztartásának jót fog tenni. Az üvegház ezen kívül gyűjteni fogja az esővizet, amit aztán a zártláncú öntözőrendszer és az épületen kívülre telepített komposztáló berendezés fog felhasználni.
- jelentette ki Mohamed Hage, a Lufa Farms másik társalapítója és vezérigazgatója. Az építkezés 2019 szeptemberében kezdődött, és ha minden a tervek szerint halad, 2020 márciusában fog befejeződni.
A cikk eredeti nyelven a FoodBev Media oldalán olvasható.