Világszerte egyre nagyobb teljesítménnyel és egyre jobb hatékonysággal dolgozik a baromfiágazat, amely az elmúlt évtizedekben komoly lépéseket tett a genetika, a takarmánykonverzió, valamint a technológia terén is.
A fejlődésből a nagy múltra visszatekintő hazai baromfiágazat sem maradt ki.
A szektor mára nem csupán kényelmesen képes ellátni a belső fogyasztás igényeit, hanem komoly exportot is bonyolít, legyen szó akár broilercsirkéről, pecsenyekacsáról vagy -libáról, hízott májról.
A fejlődés ugyanakkor nem töretlen: az időnként jelentős kilengéseket mutató energia- és takarmányárak, a piaci zavarok, a napjainkra már makacs jelenlétet mutató madárinfluenza, valamint az újabban megélénkülő ukrán import, ha nem is megkérdőjelezi, de mindenképpen árnyalja az ágazat által eddig elért sikereket.
Az ágazat helyzetéről és a jövő irányairól az Alapvetésben, a Portfolio agráriummal és élelmiszeriparral foglalkozó podcastjében Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnöke beszélt.
A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: