Figyelmeztetik a magyarokat: ezt most mindenkinek észben kell tartania

Figyelmeztetik a magyarokat: ezt most mindenkinek észben kell tartania

agrarszektor.hu
Az elmúlt napokban tombolt a kánikula Magyarországon, és naponta dőltek meg a melegrekordok. A jelek szerint a hőhullámnak még nincs vége, ugyanakkor ebben a forró, aszályos időszakban nagyon fontos, hogy az emberek odafigyeljenek a vízspórolásra - írta meg az Időkép.hu.

Az országos tisztifőorvos jövő hét csütörtök éjfélig hosszabbította meg a harmadfokú hőségriasztást. A forró, aszályos időben pedig jelentősen növekedhet a vízfogyasztás: a Duna Menti Regionális Vízmű is a vízfogyasztás jelentős emelkedésére számít több Pest vármegyei településen, így többek között Budakalászon, Csobánkán, Leányfalun, Nagykovácsiban, Pilisborosjenőn, Pilisszántón, Pilisszentivánon, Pilisszentkereszten, Pilisszentlászlón, Pilisvörösváron, Pomázon, Solymáron, Szentendrén, Tahitótfalun, Ürömön, Acsán, Csömörön, Fóton, Erdőkertesen, Gödöllőn, Mogyoródon, Szadán és Veresegyházon.

Jelenleg minden vízellátó rendszer üzemszerűen működik Duna Menti Regionális Vízmű területén. Azonban a forró, aszályos időben a vízfogyasztás a hőmérséklet emelkedésével hirtelen, ugrásszerűen megemelkedhet, így az is előfordulhat, hogy az érintett területen átmenetileg nem lesz víz. Ezért a szolgáltató arra kéri a fogyasztókat, hogy takarékoskodjanak az ivóvízzel. Ennek keretén belül pedig:

  • ne most töltsék fel a medencéket;
  • ne mossák a kocsit;
  • kevesebbet locsoljanak,
  • és ne ivóvízzel locsolják a járdákat!

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?