Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.04. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.04. szerda

agrarszektor.hu
Száraz, napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.09.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.09.04.) napon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.09.04.) napon.

2024.09.04. szerda: Száraz, napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. A keleties szél főként az északkeleti, keleti tájakon élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható. Késő estére 17 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket, de folytatódik a kánikula, amely tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

A következő napon várható időjárás

2024.09.05 csütörtök: Napos idő várható általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkülhet a keleties szél. A maximum általában 30 és 35 fok között alakul, északkeleten azonban helyenként 30 fok alatt maradhat.

Friss híreink:

Fordulóponthoz értünk: most dől el a magyar gyümölcstermesztés jövője?

Nehéz és bizonytalan időszak előtt áll a magyar gyümölcstermesztés, a klímaváltozás és hatásai, a hazai gyümölcsösök állapota és a munkaerőhiány egyre komolyabb problémát jelent a hazai termelőknek, a kihívásokra minél előbb megoldást kell találni. Erről Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke beszélt az Agrárszektornak, aki idén is részt fog venni a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián. A szakember szerint a rendezvényen szóba fog kerülni, milyen lehetőségek rejlenek a Közös Agrárpolitika támogatási jogcímeiben, ahogy azt is elemezni fogják, mely fejlesztéseket és beruházásokat preferálják a magyar gazdák, és hogy ezek milyen következményekkel járhatnak az ágazat egészére nézve.

Afrika globális szereplő lehet, ha elvégzi a házi feladatát

Afrika hatalmas területe, természeti erőforrásai és egyre növekvő népessége révén jelentős mezőgazdasági és élelmiszeripari potenciállal rendelkezik. A kontinens különböző részein található termékeny földek, bőséges vízforrások és változatos éghajlati viszonyok lehetőséget teremtenek az agrártermelés nagyarányú fejlesztésére. Ugyanakkor Afrika mezőgazdaságának és élelmiszeriparának fejlődését számos kihívás is akadályozza, amelyek kezelésére a jövőben komoly erőfeszítéseket kell tenni.

Egyre több a baj ezzel a magyar gyümölccsel: mi lesz sokak kedvencével?

A körte az ősz egyik elengedhetetlen alapanyaga, mondhatni, szimbóluma is egyben. Az elmúlt idők nehézségei azonban ezt az ágazatot is megtépázták, nem voltak könnyű helyzetben a termelők. Az már látszik, hogy lesz elég körte idén Európában, de ez még így is az utóbbi 10 év egyik legkevesebbjének számít. Ami hazánkat illeti, elmondható az elmúlt években visszaesett a termésmennyiség, ráadásul az átlagárak is emelkedtek. A hazai 80 ezer hektáros ültetvényfelület mintegy 40-50%-a korszerűtlen, potenciálisan versenyképtelen, 25-30%-a jelenleg nem eléggé hatékony, de fejleszthető, míg a maradék 25-30%-a - mely néhány száz termelő vállalkozást jelent - tekinthető igazán professzionális, versenyképes felületnek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Autós kamera kisokos: menetrögzítő kamera felvétele használható bízonyítékként közúti baleseteknél?

Jogilag szürke zónába tartozik Magyarországon az autós kamera használata a magánszemélyek esetében, de a bíróságon a nem jogszerűen készült útfelvételeket is elfogadják bizonyítékként - mondta a Pénzcentrumnak dr. Herpy Miklós közlekedési ügyvéd. Cikkünkben végigvesszük, mit kell tudni az autós fedélzeti kamera használatának szabályairól. Emellett biztosítókat kérdeztünk arról, náluk mi a gyakorlat a menetrögzítő kamerával kapcsolatban: elfogadják-e a felvételeket kársesemények rendezésekor?

Volt dolga a hatóságoknak: ennyien fulladtak idén nyáron a Balatonba

Hivatalosan ugyan véget ért a nyári szezon a Balatonnál, a kánikula azonban még mindig nem múlt el, így, aki teheti az tovább strandolhat a magyar tengernél. Bár az idei szezon szerencsére mentes volt a nagy balatoni viharoktól, a hatóságoknak ennek ellenére azért akadt dolguk így is. A legfrissebb adatok szerint a tavalyi évhez képest ugyanakkor némiképp mérséklődött a végzetes kimenetelű balesetek száma. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata lapunk megkeresésére elmondta, hogy míg 2023-ban 13 esetben következett be vízbefulladás a Balaton vízterületén, ebből 9 a nyári szezonban, addig idén eddig bizonyíthatóan 11 esetben történt vízbefulladás, ebből 9 a nyár folyamán.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?