Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.08. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.09.08. vasárnap

agrarszektor.hu
Kora délelőttig túlnyomóan derült időre van kilátás, csak kisebb körzetekben lehet több felhős az égen, ahol kisebb zápor is előfordulhat - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.09.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.09.08.) napon.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.09.08.) napon.

2024.09.08. vasárnap: Kora délelőttig túlnyomóan derült időre van kilátás, csak kisebb körzetekben lehet több felhős az égen, ahol kisebb zápor is előfordulhat. Ezt követően napos, gomolyfelhős időre van kilátás. A Dunántúlon képződik több gomoly, ott helyenként átmenetileg össze is állhat a felhőzet, egy-egy helyen záporeső sem kizárt. Késő délutántól fokozatosan vastagodó fátyolfelhőzet érkezik fölénk, késő este a Nyugat-Dunántúlon már erősen felhős vagy borult lesz az ég. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben időnkét megerősödik.

A hőmérséklet délután 29 és 34, késő este 17, 27 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2024.09.09 hétfő: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, kevésbé felhős helyek délelőtt az ország keleti, északkeleti harmadán várhatók. Többfelé számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatar is kialakulhat, helyenként jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A délkeleti szél több helyen megerősödik, majd délutántól a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul a légáramlás. Hajnalban a hőmérséklet jobbára 16 és 22 fok között alakul, de a hidegre hajlamos részeken hűvösebb lesz. A csúcshőmérséklet 19 és 32 fok között valószínű, a nyugati tájakon lesz a hűvösebb, a keleti határvidéken a legmelegebb.

Friss híreink:

Húsz éve próbálják megmenteni az utolsó magyar viperákat

2004 óta több mint 5 ezer rákosi vipera, a korábbi egyedszám mintegy tízszerese jött világra a húsz éve indult Rákosi Vipera Védelmi Programban, amelynek kunpeszéri központjából évente mintegy 200 állatot engednek ki a természetes élőhelyeire, a közreműködő nemzeti parkok gyepterületeire. Az Agrárminisztérium és az Európai Unió LIFE-Nature alapja által is támogatott kezdeményezés két évtized alatt elérte, hogy a Kárpát-Medence leginkább veszélyeztetett fajának számító kígyó az ezredforduló drámaian alacsony egyedszámának mára legkevesebb a duplája él szabadon. Az emberi tevékenységet, így a beépítést vagy a szántóföldi növénytermesztést tolerálni képtelen faj fennmaradását a tenyészprogramon túl a gyepterületek védelme jelentené. A kompromisszum itt is működik: az érintetlen gyepek lennének ugyan ideálisak, de mára kiderült, hogy a vipera rugalmasabban reagál, mint hitték, és megél az extenzív, legeltetéses hasznosítás mellett is.

Ezt sokan elrontják: így lesz garantáltan csodaszép a konyhakerted

Egy konyhakert remek hobbi lehet, ráadásul saját magunknak termelhetjük meg a zöldségeket, gyümölcsöket és akár a fűszereket is. Így folyamatosan friss terméshez juthatunk, ráadásul jelentősen olcsóbb is, mintha boltban vennénk őket - arról nem is beszélve, hogy termelhetünk teljesen vegyszermentesen is. Bár nem mindig egyszerű a növénygondozás, érdemes belevágni a kezdőknek is, hiszen könnyen bele lehet tanulni. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, hogy a kezdetekkor mikre kell odafigyelni és hogyan érdemes nekivágni az ültetésnek.

Csótányok lepik el a magyar otthonokat: jobb lesz felkészülni az invázióra

Tömegesen elszaporodtak az erdei csótányok Magyarországon és habár nem jelentenek veszélyt számunkra, jelentősen rontják a komfortérzetünket, részben amiatt is, mert ez a faj társaival ellentétben repülni is képes - tudta meg az Agrárszektor Kovács Tamástól, a a Nova-Tox Profi Kft. ügyvezető igazgatójától. Kiemelte, aggasztó, hogy míg a rovar hazánkban az elmúlt években szeptember-októberben mutatkozott csak egészen szórványosan és csekély mennyiségben, ma már augusztus elején is és nem csak az erdős területeken, hanem a városokban, lakásokban is megjelentek tömegesen. Az erdei csótányok jelenleg nem jelentenek veszélyt számunkra, de tömeges előfordulásuk jelentősen rontja a megszokott komfortérzetünket.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezért a kutyáért őrülnek meg a magyarok 2024-ben: vagyonokért vásárolják

Kevés hely van a világban, ahol lakosságarányosan annyi kutya lenne, mint Magyarországon. A hivatalos statisztikák szerint ráadásul évről-évre még nő is a számuk. Ez pedig mára gyakorlatilag azt jelenti, hogy a magyar családok felénél van legalább egy kutya. A legnagyobb kedvenc most a tacskó, a németjuhász, és a különböző bulldogok. De sokan keresik a labradorokat, az uszkárokat és a spicceket is. Az árak azonban az egekben vannak: neves tenyésztőtől 250 ezer forint alatt már alig lehet vásárolni, de egyáltalán nem ritkák a 600-800 ezres kölykök sem

Dédanyáink spórolós praktikái: ki ne dobd, 5+1 meglepő tipp a hagymahéj használatára

Most éri meg csak igazán a vöröshagymából is télire bespájzolni, tavaly óta ugyanis megfeleződött a kilós ára. De tudtátok, hogy nemcsak a hagyma, hanem a héja is rendkívül értékes – kár kidobni, készíthetünk belőle akár hagymahéjport is. Hogy hogyan, és mire jó ez a fűszernek is beillő gyógyhatásúszer? Mindjárt hozzuk is!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. szeptember 8. 05:58
Hello vidék  |  2024. szeptember 8. 07:33