2024. október 16. szerda Gál
Szántóföldi növénytermesztés: a piac kikényszeríti a hatékonyságot

Szántóföldi növénytermesztés: a piac kikényszeríti a hatékonyságot

agrarszektor.hu
Továbbra is bíznak a bankok a szántóföldi növénytermesztés jövőjében, de az egyes szereplők hosszabb távú versenyképessége között mára nagy különbségek alakultak ki. Az agronómiai tudásra, a financiális tervezésre nagy hangsúlyt fektető szereplők számára továbbra is eredményesnek tűnik a jövő – mondta el az Alapvetésben, a Portfolio agráriummal és élelmiszeriparral foglalkozó podcastjében Bognár István, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának szenior üzletfejlesztési menedzsere.

A viszonylag jó, de mindenekelőtt kiszámítható eredményességet hozó 2010-es évek után sorra gyengén sikerülnek a szezonok ebben az alágazatban. Idén mintha minden összejött volna: az árak – bár az utóbbi időkben kissé emelkedtek – továbbra sem mondhatók magasnak, az idei aszály sokat elvitt a remélt hozamokból, még akkor is, ha annyira azért nem volt kemény, mint a 2022-es.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ebben a helyzetben felmerül a finanszírozás kérdése, amelyről Alapvetés podcast vendége, Bognár István, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának szenior üzletfejlesztési menedzsere beszélt, aki nem csupán banki szakember, hanem maga is gazdálkodik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?